kuhajte s glasom istre

Recept dana: Sladoled od avokada i čokolade

| Autor: Ana Braškić
(Foto: iStock)

(Foto: iStock)


Donosimo vam recept za jako ukusan i zdrav sladoled od avokada i čokolade da lakše prebrodite ove vruće dane. Priprema traje svega 15 minuta, nakon čega sladoled treba držati jedan dan u zamrzivaču.

Sastojci

  • 400 g zrelog avokada
  • 90 g gorkog kakaa
  • 100 g agavinog sirupa ili meda
  • prstohvat soli
  • 30 g vode ili mlijeka
  • 600 g tamne čokolade
  • 1 žličica ulja sjeckani bademi ili lješnjaci ili nesoljeni pistacio

Priprema

Avokado narezati na veće komade, dodati kakao, prstohvat soli, agavin sirup i tekućinu te izraditi štapnim mikserom. Kušati i prema potrebi dodati još sladila.

Pomoću dresir vrećice napuniti kalupe za sladoled.

Lupnuti kalupima o podlogu kako bi izašao zrak. Držati jedan dan u zamrzivaču. Idući dan otopiti čokoladu sa žličicom ulja.

Sladolede izvaditi iz kalupa, umočiti u čokoladu i uvaljati u sjeckane orašaste plodove.

Poslužiti odmah. Ako ne želite odmah pojesti sve sladolede, stavite ih u posudu obloženu masnim papirom pa natrag u hladnjak.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter