kuhajte s glasom istre

Recept dana: Brownie od čokolade i tikvica

| Autor: Lucija Sučić
Ilustracija (Pexels)

Ilustracija (Pexels)


Ako nikada niste u svoje kolače dodavali tikvice, probajte!

Ovi browniesi s tikvicama su nevjerojatno ukusni, a svidjeti će se svakom ljubitelju čokolade!

Uz to, sezona je tikvica, stoga je ovo idealan trenutak da isprobate ovaj slastan recept i oduševite ukućane. Ideja: nek’ pogađaju što se nalazi u kolačima, zasigurno neće pogoditi!

Sastojci

  • 112 g biljnog ulja
  • 300 g granuliranog šećera
  • 1 žlica ekstrakta vanilije
  • 256 g višenamjenskog brašna
  • 64 g nezaslađenog kakaa u prahu
  • 1 ½ čajna žličica sode bikarbone
  • 1 čajna žličica košer soli
  • 3 šalice sitno naribanih tikvica koje nemojte cijediti
  • 200 g poluslatkih komadića čokolade

Priprema

Zagrijte pećnicu na 180°C i pripremite manji lim za pečenje otprilike veličine 23×33 cm kojeg namažite s maslacem, a potom obložite papirom za pečenje.

U velikoj zdjeli pomiješajte mikserom ulje, šećer i ekstrakt vanilije dok se potpuno ne sjedine.

Dodajte brašno, kakao, sodu bikarbonu i sol. Miješajte dok se ne sjedini. Dobiti ćete veoma suhu smjesu.

Dodajte tikvice i miješajte rukom te ostavite smjesu da odstoji pet minuta.

Dodajte komadiće čokolade i ponovno promiješajte. Tijesto bi trebalo izgledati vlažnije (ako ne, ostavite još pet minuta i ponovno promiješajte).

Smjesu za kolačiće rasporedite u kalup i pecite 25-35 minuta. Browniesi su gotovi kada zabodete čačkalicu i izvučete ju suhu!

Recept donosi I am Baker.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter