Ilustracija (Pexels)
Ako nikada niste u svoje kolače dodavali tikvice, probajte!
Ovi browniesi s tikvicama su nevjerojatno ukusni, a svidjeti će se svakom ljubitelju čokolade!
Uz to, sezona je tikvica, stoga je ovo idealan trenutak da isprobate ovaj slastan recept i oduševite ukućane. Ideja: nek’ pogađaju što se nalazi u kolačima, zasigurno neće pogoditi!
Zagrijte pećnicu na 180°C i pripremite manji lim za pečenje otprilike veličine 23×33 cm kojeg namažite s maslacem, a potom obložite papirom za pečenje.
U velikoj zdjeli pomiješajte mikserom ulje, šećer i ekstrakt vanilije dok se potpuno ne sjedine.
Dodajte brašno, kakao, sodu bikarbonu i sol. Miješajte dok se ne sjedini. Dobiti ćete veoma suhu smjesu.
Dodajte tikvice i miješajte rukom te ostavite smjesu da odstoji pet minuta.
Dodajte komadiće čokolade i ponovno promiješajte. Tijesto bi trebalo izgledati vlažnije (ako ne, ostavite još pet minuta i ponovno promiješajte).
Smjesu za kolačiće rasporedite u kalup i pecite 25-35 minuta. Browniesi su gotovi kada zabodete čačkalicu i izvučete ju suhu!
Recept donosi I am Baker.