kuhajte s glasom istre

Recept dana: Gulaš s Guinnessom

| Autor: Glas Istre
Ilustracija (Unsplash)

Ilustracija (Unsplash)


Za sve pivoljupce danas je savršen dan! Tko ne voli ukusan goveđi gulaš zaliti pivom? Danas vam tako donosimo recept za klasično irsko varivo s mnogo povrća, mekanom govedinom i nezaobilaznim Guinnessom. 

Sastojci za četiri osobe

  • 200 ml Guinness® Foreign Extra Stout
  • 400 g govedine
  • 1 glavica luka
  • 1 veća mrkva
  • 1 veći celer
  • 1 veći pastrnjak
  • 1 l goveđeg temeljca
  • 1 grančica svježeg timijana
  • 1 grančica svježeg ružmarina
  • 4 žlice ulja

Priprema

Luk, mrkvu, celer, pastrnjak i govedinu narežite na kockice. Zagrijte ulje na srednje jakoj vatri pa dodajte govedinu i prepržite ju. U to potom dodajte povrće i pirjajte dok ne omekša.

Sve sastojke u loncu prelijte Guinnessom i promješajte te kuhajte dok otrpilike pola tekućine ne ispari. Onda dodajte temeljac, timijan i ružmarin pa kuhajte na laganoj vatri 60 do 90 minuta.

Topli gulaš poslužite uz pire krumpir ili drugi prilog po želji. Dobar tek!

Izvor: Index recepti

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter