kuhajte s glasom istre

Recept dana: Jednostavan složenac od pašte i povrća sa zapečenim sirom

| Autor: Novi list
Ilustracija (Unsplash)

Ilustracija (Unsplash)


Složenac od tjestenine jedna je od onih stvari koje spajaju dvije divne stvari: tjesteninu i zamamni zapečeni sir. A ovaj jednostavan zimski recept nevjerojatno je ukusan. Ovdje se kombiniraju tjestenina i povrće kako bi se stvorio rajski mediteranski složenac s crème fraîcheom i pružila prava poslastica za nepce i za ručak i za večeru.

Sastojci

  • 500 g tjestenine po izboru
  • 250 g cherry rajčica
  • 1 tikvica
  • 1 luk
  • 1 češanj češnjaka
  • 200 g crème fraîche
  • 2 žlice ulja
  • 180 g gaude, naribane
  • Šećer
  • Sol
  • Papar

Priprema

Tjesteninu skuhajte u slanoj vodi prema uputama na pakiranju dok ne postane al dente. Zatim ocijedite i ostavite sa strane. Luk i češnjak ogulite i sitno nasjeckajte. Tikvice operite i narežite na tanke ploške. Prepolovite cherry rajčice.

Zagrijte ulje u tavi i popržite nasjeckani luk i češnjak dok ne postanu prozirni.

Dodajte ploške tikvica i pržite oko 3-4 minute dok lagano ne porumene. Zatim dodajte prepolovljene cherry rajčice i kratko popržite. Sve začinite solju, paprom i prstohvatom šećera. Smanjite vatru i umiješajte crème fraîche u mješavinu povrća.

Pustite da sve kratko prokuha dok se umak malo ne zgusne. Zagrijte pećnicu na 180 Celzijevih stupnjeva. Pomiješajte kuhanu tjesteninu s crème fraîche umakom od povrća u velikoj posudi za pečenje.

Po vrhu pospite naribanu gaudu. Stavite posudu za pečenje u prethodno zagrijanu pećnicu i pecite složenac od tjestenine i povrća oko 15-20 minuta, dok sir ne porumeni i postane hrskav.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter