Ilustracija (Pexels)
Ako vam je i danas još jedan od onih dana kada vam se ne da kuhati, a pogotovo jer je vani prekrasan dan, imamo rješenje. Opet kuhamo paštu, omiljenu namirnicu koja se može spremati na tisuće različitih načina bez da dosadi. Uz ovaj recept, koji kombinira dva favorita (krumpir i paštu) bit ćete siti i zadovoljni u svega pola sata.
Stabljiku celera, mrkvu i kapulu nasjeckati na kockice. Povrće i slaninu narezanu na kockice pirjati u dubokoj posudi na malo maslinovog ulja. Kada povrće omekša, dodati cherry rajčice narezane na četvrtine i pirjati dok ne ispari višak tekućine.
Krumpire oguliti i narezati na kockice te ih dodati povrću. Začiniti solju i paprom, zaliti s nekliko čaša vode i kad zakuha ubaciti koru od sira. Kuhati na laganoj vatri 25 minuta do pola sata. Potom ubaciti tjesteninu i prema potrebi dodati još vode.
Kada je tjestenina skuhana "al' dente", maknuti s plamena i po želji umiješati sir scamorza narezan na kockice.
Dobar tek!