Kuhajte s Glasom Istre

Recept dana: Visokoproteinski rezanci od tofua

| Autor: life
Ilustracija (Pexels)

Ilustracija (Pexels)


U posljednje vrijeme sve više smo okruženi proizvodima koji je reklamiraju kao visokoproteinski.

Što samo po sebi nije loše! Naime, proteini su važni, potiču rast i održavanje mišića, poboljšavaju osjećaj sitosti i podržavaju hormonsku ravnotežu. Također doprinose zdravoj koži, jakoj kosi i noktima, jačanju kostiju i općenito pomažu regeneraciji.

Međutim, svatko tko je ikada jeo proteinsku pločicu ili neki sličan proizvod zna da one često nisu ukusne. Srećom, znamo trik za jednostavno uključivanje više proteina u vašu prehranu, a da ni ne primijetite. Ovi proteinski rezanci imaju apsolutno izvrstan okus uz apsolutno bilo koji umak, a potrebna su vam samo dva sastojka!

Sastojci:

  • Jedan blok čvrstog tofua (cca. 200 do 250 g)
  • cca. 150 g brašna

Priprema:

Stavite tofu u zdjelu, dodajte brašno i snažno mijesite! Uzastopnim gnječenjem tofua rukama, on će se stopiti s brašnom. Po želji dodajte malo soli po ukusu. Kada dobijete jednolično tijesto, možete ga razvaljati. Da biste to učinili, pobrašnite radnu površinu i poravnajte tijesto valjkom dok ne dobijete željenu debljinu.

Ako imate stroj za tjesteninu, to vam može pomoći, no s nožem je još lakše: jednostavno izrežite tijesto na tanke trakice. Zatim kuhajte tjesteninu kao i obično u slanoj vodi oko 3 minute (vrijeme kuhanja malo varira ovisno o debljini tjestenine), prelijte omiljenim umakom i uživajte!


Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter