kuhajte s glasom istre

Recept dana: Peperonata

| Autor: Ana Braškić
Ilustracija (iStock)

Ilustracija (iStock)


Ovo jelo odlično je i hladno, a u hladnjaku se može čuvati od dva do tri dana. Ako želite, umjesto pasirane rajčice možete koristiti i svježu rajčicu u istim omjerima, a na kraju kuhanja možete dodati svježi bosiljak ili nasjeckani peršin.

Sastojci za 4 porcije

  • 1 kg zelene, crvene i žute paprike
  • 400 g ljubičastog luka
  • 400 g pasate od rajčica
  • 40 g maslinova ulja
  • 2 režnja češnjaka
  • sol, papar

Priprema

Paprikama ukloniti sjemenke, oprati ih
i narezati na trake. Ljubičasti luk očistiti i narezati na polukrugove.

U lonac staviti maslinovo ulje i očišćene režnjeve češnjaka.

Kad češnjak zamiriše, dodati ljubičasti luk i dinstati na laganoj vatri 15 minuta. Zatim dodati papriku i povremeno miješajući dinstati poklopljeno još 10 minuta. Kada paprika omekša, ukloniti režnjeve češnjaka i dodati pasiranu rajčicu, začiniti solju i paprom.

Ponovo poklopiti i kuhati još 15-ak minuta na laganoj vatri. Kada je jelo gotovo može se jesti samostalno ili kao prilog.

Poslužuju se i na brusketama, uz tjesteninu ili rižu.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter