Ilustracija (iStock)
Ovo jelo odlično je i hladno, a u hladnjaku se može čuvati od dva do tri dana. Ako želite, umjesto pasirane rajčice možete koristiti i svježu rajčicu u istim omjerima, a na kraju kuhanja možete dodati svježi bosiljak ili nasjeckani peršin.
Paprikama ukloniti sjemenke, oprati ih
i narezati na trake. Ljubičasti luk očistiti i narezati na polukrugove.
U lonac staviti maslinovo ulje i očišćene režnjeve češnjaka.
Kad češnjak zamiriše, dodati ljubičasti luk i dinstati na laganoj vatri 15 minuta. Zatim dodati papriku i povremeno miješajući dinstati poklopljeno još 10 minuta. Kada paprika omekša, ukloniti režnjeve češnjaka i dodati pasiranu rajčicu, začiniti solju i paprom.
Ponovo poklopiti i kuhati još 15-ak minuta na laganoj vatri. Kada je jelo gotovo može se jesti samostalno ili kao prilog.
Poslužuju se i na brusketama, uz tjesteninu ili rižu.