Kuhajte s Glasom Istre

Recept dana: Palačinke s tikvicama

| Autor: Glas Istre
Ilustracija (Pixabay)

Ilustracija (Pixabay)


Volite i palačinke i tikvice? Zašto ih onda ne biste spojili i isprobali ovaj sjajni recept?

Palačinke s tikvicama uistinu su svestrane pa ih možete jesti za doručak, ručak i večeru.

Idealno pašu uz razne umake i namaze (ketchup, majoneza, domaći ajvar, kiselo vrhnje).

Sastojci:

  • 3 jaja
  • 350 ml mlijeka
  • 100 ml mineralne vode
  • 1 tikvica srednje veličine
  • 5 dag otopljenog maslaca
  • 25 dag oštrog brašna
  • sol i papar po ukusu
  • malo nasjeckanog svježeg kopra
  • masnoća za pečenje palačinki

Priprema:

Tikvicu ogulite, operite i naribajte. Malo je posolite i pustite da stoji 20 minuta kako bi pustila vodu. Zatim je iscijedite.

Razmutite jaja u malo dubljoj posudi, posolite ih i popaprite. Možete ubaciti i druge začine po svojoj želji. Dodajte brašno, mlijeko i mineralnu vodu i zamiješajte smjesu za palačinke. Smjesa mora biti malo gušća od one koju inače radimo za tanke palačinke. Ako primijetite da je prerijetka, dodajte joj malo brašna.

Sada u smjesu ubacite naribanu i ocijeđenu tikvicu i nasjeckani kopar te promiješajte.

Palačinke klasično pecite u tavi. 

Možete ih poslužiti s umakom od kiselog vrhnja i vlasca ili bilo kojim drugim umakom po želji.

Odlične su i punjene mesom pa zapečene, a možete napraviti i povrtno punjenje pa ih onda zapeći.

Dobar tek!

Izvor: zadovoljna.hr

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater