Ilustracija (Pixabay)
Volite i palačinke i tikvice? Zašto ih onda ne biste spojili i isprobali ovaj sjajni recept?
Palačinke s tikvicama uistinu su svestrane pa ih možete jesti za doručak, ručak i večeru.
Idealno pašu uz razne umake i namaze (ketchup, majoneza, domaći ajvar, kiselo vrhnje).
Sastojci:
Priprema:
Tikvicu ogulite, operite i naribajte. Malo je posolite i pustite da stoji 20 minuta kako bi pustila vodu. Zatim je iscijedite.
Razmutite jaja u malo dubljoj posudi, posolite ih i popaprite. Možete ubaciti i druge začine po svojoj želji. Dodajte brašno, mlijeko i mineralnu vodu i zamiješajte smjesu za palačinke. Smjesa mora biti malo gušća od one koju inače radimo za tanke palačinke. Ako primijetite da je prerijetka, dodajte joj malo brašna.
Sada u smjesu ubacite naribanu i ocijeđenu tikvicu i nasjeckani kopar te promiješajte.
Palačinke klasično pecite u tavi.
Možete ih poslužiti s umakom od kiselog vrhnja i vlasca ili bilo kojim drugim umakom po želji.
Odlične su i punjene mesom pa zapečene, a možete napraviti i povrtno punjenje pa ih onda zapeći.
Dobar tek!
Izvor: zadovoljna.hr