KUHAJTE S GLASOM ISTRE

Recept dana: Panin s mortadelom Anthonyja Bourdaina

| Autor: Glas Istre
(Wikimedia Commons)

(Wikimedia Commons)


Bourdainov panin s mortadelom radi se sa samo pet sastojaka - trebat će vam pecivo po izboru, majoneza i Dijon senf, mortadela i Provolone sir, a rezultat je nevjerojatno sočan sendvič, prepun okusa.

Sastojci

  • 1 pecivo po izboru
  • 6 feta mortadele
  • 3 fete Provolone sira
  • 1 žličica majoneze
  • 1½ žličice Dijon senfa

Priprema

Zagrijte tavu pa na njoj prepecite dvije šnite mortadele koje ste složili na hrpicu, kako bi mortadela bila hrskavija. Pržite oko dvije minute.

Mortadelu okrenite, skupite i na dvije hrpice mortadele dodajte jednu šnitu sira pa pecite dok se sir ne otopi. Isto ponovite s preostalim šnitama mortadele i sira.

Pecivo prepolovite i tostirajte ga u istoj tavici u kojoj ste prepekli mortadelu.

Prepolovljene kajzerice premažite senfom i majonezom. Jednu polovicu premažite senfom, a drugu majonezom, ili senf i majonezu pomiješajte pa time premažite obje polovice.

Hrpice mortadele sa sirom posložite jednu na drugu i dodajte ih u pecivo, a sendvič pojedite dok je još topao.

Dobar tek!

Izvor: Index.hr

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter