KUHAJTE S GLASOM ISTRE

Recept dana: Pečeno pile s maslacem i češnjakom

| Autor: Glas Istre
Ilustracija (Pixabay)

Ilustracija (Pixabay)


Sočno, mirisno i savršeno začinjeno – pečeno pile s maslacem i češnjakom klasik je kojem je teško odoljeti. Kombinacija maslaca, limuna i aromatičnih začina daje mesu bogat okus i hrskavu, zlatnu koricu.

Priprema je jednostavna, a rezultat je savršen ručak koji će oduševiti obitelj i goste. Poslužite ga uz omiljeni prilog i uživajte u svakom zalogaju!

Sastojci

  • 1 cijelo pile
  • 25 g maslaca
  • 1 žlica maslinovog ulja
  • sok od ½ limuna
  • 1 čajna žličica soli
  • 1 čajna žličica sušenog ružmarina
  • ½ čajne žličice crnog papra
  • 1 čajna žličica suhe majčine dušice
  • ¼ čajne žličice kajenskog papra, po želji
  • 3 češnja češnjaka, protisnuta
  • 1 glavica češnjaka, prerezana na pola

Priprema

Isperite pile i dobro ga osušite papirnatim ručnikom.

Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva.

Otopite maslac i pomiješajte ga s maslinovim uljem i limunovim sokom. Smjesu utrljajte u piletinu izvana i pod kožu.

Pomiješajte začine i sušeno bilje (ne i češnjak) i također ih utrljajte ih u piletinu.

Na kraju utrljajte i protisnuti češnjak.

Ocijeđenu polovicu limuna i na pola prerezanu glavicu češnjaka stavite u pile, a noge mu svežite koncem ili alu-folijom.

Prebacite pile u lim za pečenje prsima prema dolje i stavite ga peći. Nakon 45 minuta okrenite pile i pecite još 45 minuta.

Dobar tek!

Izvor: Punkufer.hr

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter