Ilustracija (Pixabay)
Sočno, mirisno i savršeno začinjeno – pečeno pile s maslacem i češnjakom klasik je kojem je teško odoljeti. Kombinacija maslaca, limuna i aromatičnih začina daje mesu bogat okus i hrskavu, zlatnu koricu.
Priprema je jednostavna, a rezultat je savršen ručak koji će oduševiti obitelj i goste. Poslužite ga uz omiljeni prilog i uživajte u svakom zalogaju!
Isperite pile i dobro ga osušite papirnatim ručnikom.
Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva.
Otopite maslac i pomiješajte ga s maslinovim uljem i limunovim sokom. Smjesu utrljajte u piletinu izvana i pod kožu.
Pomiješajte začine i sušeno bilje (ne i češnjak) i također ih utrljajte ih u piletinu.
Na kraju utrljajte i protisnuti češnjak.
Ocijeđenu polovicu limuna i na pola prerezanu glavicu češnjaka stavite u pile, a noge mu svežite koncem ili alu-folijom.
Prebacite pile u lim za pečenje prsima prema dolje i stavite ga peći. Nakon 45 minuta okrenite pile i pecite još 45 minuta.
Dobar tek!
Izvor: Punkufer.hr