Ilustracija (iStock)
I dok pileća krilca i batake većinom poslužujemo uz neki omiljeni nam umak, s pilećim prsima se možemo poigrati. Osim što se mogu poslužiti kao samostalni i ukusni komadi mesa, možemo mašti dati na volju pa ih pripremiti i kao ražnjiće.
Ražnjići su posebno popularni kod najmlađih, a još ako kombinirate komadiće piletine s povrćem koje bude fantastičnog okusa s roštilja, garantirano ćete i najmlađe "natjerati" da pojedu povrće bez da se imalo požale.
Sastojci:
Priprema:
Pileća prsa izrežite na malene kockice i marinirajte u smjesi od nekoliko kapljica maslinovog ulja, soli i papra. Možete dodati i začine po želji, a s piletinom na roštilju fantastično se sljubljuje ružmarin.
Povrće nasjeckajte na komadiće i zatim ga slažite na štapiće tako da imate komad piletine pa nekoliko vrsta povrća pa zatim opet piletinu i tako dok ne ispunite štapić.
Ovdje se doista možete igrati s namirnicama, a mi vam svakako savjetujemo zdravo sezonsko povrće koje će laskati piletini i učiniti ju sočnom na svaki griz.
Dobar tek!