Ilustracija (iStock)
Losos pripada kategoriji najzdravijih riba koje možemo pronaći u svjetskim morima, a njegova je glavna prednost što u tek stotinu grama lososa imamo dvadeset grama bjelančevina.
Prepun je visokovrijednih sastojaka kao što su omega-3 masne kiseline koje smanjuju kolesterol, a neke studije tvrde da čak i podižu raspoloženje. Za one dane u tjednu kada vi i vaši ukućani imate manjak energije, pripremite si ovu ukusnu ribu uz povrće i gledajte kako vam raste energija.
Losos pripada kategoriji najzdravijih riba koje možemo pronaći u svjetskim morima, a njegova je glavna prednost što u tek stotinu grama lososa imamo dvadeset grama bjelančevina.
Prepun je visokovrijednih sastojaka kao što su omega-3 masne kiseline koje smanjuju kolesterol, a neke studije tvrde da čak i podižu raspoloženje. Za one dane u tjednu kada vi i vaši ukućani imate manjak energije, pripremite si ovu ukusnu ribu uz povrće i gledajte kako vam raste energija.
Sastojci:
Priprema:
Pećnicu zagrijte na 200 stupnjeva i dok čekate da se zagrije, u posudi pomiješajte sve začine s popisa. Na kockice nasjeckajte paprike te ih posložite na lim za pečenje. Na lim za pečenje stavite i papir tako da vam se namirnice ne lijepe tijekom termalne obrade.
Na povrće namažite polovicu mješavina začina i maslinovog ulja pa pecite desetak minuta. Kada je povrće gotovo, izvadite iz pećnice lim za pečenje i napravite mjesta za filete lososa.
Na filete namažite preostale začine iz posude te ih smjestite u sredinu lima za pečenje. Filete poškropite maslinovim uljem i sve zajedno vratite u pećnicu da se peče na još desetak minuta.
Kada su fileti lososa dobili smećkastu boju, izvadite ručak iz pećnice i pripremite posuđe za posluživanje. Za poseban dojam, ispod fileta lososa stavite zelenu salatu, a oko fileta složite kriške limuna i sve zajedno obogatite peršinom.