KUHAJTE S GLASOM ISTRE

Recept dana: Njoki od ricotte

| Autor: Glas Istre
Ilustracija (Pexels)

Ilustracija (Pexels)


Njoki su nezaobilazan sastojak svake istarske, ali i drugih kuhinja. Bilo da ih jedete kao toplo predjelo ili glavno jelo, sa šugom ili sa tartufima, nitko im neće reći "ne". Danas vam donosimo zdraviju inačicu omiljenog jela koje možete poslužiti sa bilo kojim umakom.

Sastojci za 4 osobe:

  • 250 g ricotte
  • ½ žličice soli
  • 2 žlice ribanog parmezana
  • 1 žumanjak
  • 100 g oštrog brašna

Priprema:

Pomiješajte sve sastojke u zdjeli, a brašno sipajte postepeno kako se tijesto ne bi previše stvrdnulo.

Kada vidite da se tijesto počinje lijepo formirati (mekano pod rukama i ne lijepi se), prestanite dodavati brašno.

Tijesto podijelite na 3 ili 4 dijela, oblikujte u valjak i izrežite komadiće veličine 2-3 cm.

Oblikovane njoke posložite na pladanj koji ste prethodno posuli brašnom i stavite na hlađenje dok pripremate šugo ili neki drugi umak.

Kada se ohlade, ubacite njoke u posoljenu kipuću vodu i kuhajte dok ne isplivaju na površinu, 2-3 minute. Dobar tek!

Izvor: Index recepti

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter