Ilustracija (Pixabay)
Rebarca mogu biti odlično jelo kada se želite počastiti nečim slasnim i zasitnim. No, često se desi da ta ista rebarca budu previše suha i užitak u jelu nije potpun. Danas vam donosimo recept za sočna svinjska rebarca iz pećnice koja se odlično slažu uz pekarski krumpir ili samo salatu.
Sastojci za 4 osobe:
Mješavina začina:
Rebarca:
BBQ umak:
Priprema:
Mješavina začina: Pećnicu zagrijte na 135° i dok se grije pomiješajte sve začine.
Rebarca: Nožem odrežite bijelu opnu sa stražnje strance rebaraca te utrljajte mješavinu začina po cijelim rebarcima.
Pladanj za pečenje obložite folijom, stavite rebarca i prekrijte lukom i češnjakom. Uzmite drugi komad folije i prekrijte pladanj.
Rebarca stavite u pećnicu na 2 sata. Nakon proteka tog vremena, otvorite rub folije i provjerite jesu li dovoljno mekana (ukoliko nisu, pecite ih još 20 minuta).
Umak: Dok se rebarca peku, pomiješajte sastojke za umak. Ispečena rebarca izvadite iz pećnice, a ostatak sa pladnja bacite.
Umak obilno namažite na rebarca te ih vratite nazad u pećnicu još 5-10 minuta dok se umak ne zapeče. Rebarca možete umjesto vraćanja u pećnicu ispeći i na roštilju. Dobar tek!
Izvor: Index recepti