KUHAJTE S GLASOM ISTRE

Recept dana: BBQ rebarca iz pećnice

| Autor: Glas Istre
Ilustracija (Pixabay)

Ilustracija (Pixabay)


Rebarca mogu biti odlično jelo kada se želite počastiti nečim slasnim i zasitnim. No, često se desi da ta ista rebarca budu previše suha i užitak u jelu nije potpun. Danas vam donosimo recept za sočna svinjska rebarca iz pećnice koja se odlično slažu uz pekarski krumpir ili samo salatu.

Sastojci za 4 osobe:

Mješavina začina:

  • 2 žličice mljevene paprike
  • 2 žličice smeđeg šećera
  • ½ žličice češnjaka u prahu
  • ½ žličice luka u prahu
  • ? žličice crnog papra
  • ? žličice soli

Rebarca:

  • 0,87 kg svježih svinjskih rebara (manja, kraća rebra koja se nalaze uz samu kralježnicu)
  • 1? glavice luka, narezanog na kriške
  • 2? režnja češnjaka, narezanog na kriške

BBQ umak:

  • 40 ml kečapa
  • 77 ml chilli umaka
  • 80 ml umaka za roštilj

Priprema:

Mješavina začina: Pećnicu zagrijte na 135° i dok se grije pomiješajte sve začine.

Rebarca: Nožem odrežite bijelu opnu sa stražnje strance rebaraca te utrljajte mješavinu začina po cijelim rebarcima.

Pladanj za pečenje obložite folijom, stavite rebarca i prekrijte lukom i češnjakom. Uzmite drugi komad folije i prekrijte pladanj.

Rebarca stavite u pećnicu na 2 sata. Nakon proteka tog vremena, otvorite rub folije i provjerite jesu li dovoljno mekana (ukoliko nisu, pecite ih još 20 minuta).

Umak: Dok se rebarca peku, pomiješajte sastojke za umak. Ispečena rebarca izvadite iz pećnice, a ostatak sa pladnja bacite.

Umak obilno namažite na rebarca te ih vratite nazad u pećnicu još 5-10 minuta dok se umak ne zapeče. Rebarca možete umjesto vraćanja u pećnicu ispeći i na roštilju. Dobar tek!

Izvor: Index recepti

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter