Ilustracija (Pixabay)
Krumpire treba čuvati u hladnjaku na temperaturi ispod 5°C kako bi ostali svježi i bez klica do tri puta duže nego na sobnoj temperaturi, što značajno smanjuje bacanje hrane, savjetuje stručnjak Luke Willcox, prenosi N1.
Prethodna preporuka da se krumpiri drže na suhom i hladnom mjestu izvan hladnjaka zbog rizika od stvaranja akrilamida (kemikalije povezane s rizikom od raka) više ne vrijedi.
Nedavna istraživanja potvrđuju da hladnjak ne povećava rizik od akrilamida, što ovu metodu čini sigurnom, piše Express.
Za dugotrajniju svježinu izbjegavajte vlagu i izlaganje svjetlu te osigurajte dobru cirkulaciju zraka.
Krumpire čuvajte u mrežastim, papirnatim ili pamučnim vrećama.
Pravilno skladištenje ne samo da produžuje trajnost krumpira već smanjuje i troškove namirnica, naglašava Willcox, ističući važnost borbe protiv bacanja hrane i pametnog korištenja sastojaka.