KUHAJTE S GLASOM ISTRE

Recept dana: Grah all'uccelletto klasik je talijanske regionalne gastronomije

| Autor: Šarlota Brnčić
(Pixabay)

(Pixabay)


Grah je svestrana namirnica koja se posebno dobro slaže sa žitaricama, povrćem, ali i s nekim vrstama mesa, poput kobasica i nekim vrstama ribe, poput tune ili bakalara.

U ovom slučaju predstavljamo vam recept za pripremanje poznatog toskanskog graha all’uccelletto.

Sastojci:

  • 400 g graha cannellini
  • 400 g pelata
  • 350 g kobasice
  • 2 režnja češnjaka
  • 4 lista kadulje

Priprema:

Grah potopite u dosta hladne vode i ostaviti da odstoji 10-12 sati. Sljedeći dan ocijedite i isperite pod tekućom vodom.

Zatim ga stavite u veliki lonac s 2,5 litre hladne vode. Počnite kuhati cannellini grah na jakoj vatri, a zatim, kada zavrije, smanjite vatru i nastavite kuhati na laganoj vatri oko 1 sat s poklopcem.

Kad je gotov, cannellini grah ocijedite, a vodu od kuhanja sačuvajte.

U međuvremenu kobasicu rukama grubo izmrvite.

U posudi u kojoj se kuhao grah zagrijte ulje i na laganoj vatri zapržite kobasice. Dodajte arome (češnjak i kadulju) i promiješajte da se sve sjedini.

Nakon 7-8 minuta uklonite arome i u tavu dodajte narezane pelate.

Nastavite kuhati na laganoj vatri otprilike 15 minuta. U ovom trenutku dodajte i cannellini grah s oko 250 g njegove tekućine od kuhanja.

Lagano miješajući kuhajte još 10 minuta. Začinite solju i poslužite lijepo vruće, začinjeno s malo maslinovog ulja i malo papra.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter