(iStock)
Pržena riža je klasično kinesko jelo koje je izuzetno jednostavno i ukusno, a gotovo je i spremno za posluživanje u svega 20 minuta.
Pržena riža podosta je svestrana jer ju možete po želji obogatiti povrćem i kombinirati kao prilog uz meso, ribu, tofu – ili pak uživati u njoj kao u samostalnom obroku.
Stavite kuhanu rižu u hladnjak da se ohladi do upotrebe.
U običnu ili wok tavu stavite maslac te dodajte luk i mrkvu i dinstajte nekoliko minuta.
Zatim umiješajte češnjak i grašak. Gurnite sve na jednu stranu tave a na drugu dodajte jaja dok se ne napravi kajgana a potom sve promiješajte. Lagano umiješajte kuhanu rižu.
Na kraju dodajte sojin umak i pomiješajte, posolite i popaprite po ukusu. Poslužite dok je toplo i uslast!
Prije kuhanja…
Izvor: Novi list |