KUHAJTE S GLASOM ISTRE

Recept dana: Zapečene palačinke sa šunkom, sirom i gljivama

| Autor: Glas Istre
Ilustracija (Unsplash)

Ilustracija (Unsplash)


Danas vam donosimo recept koji koristi sastojak koji zasigurno svi vole - palačinke.

Palačinke se mogu puniti raznim namazima, pekmezima, nadjevima bez obzira bili slatki ili slani.

Ispecite klasične palačinke a ovaj odličan nadjev sa šunkom, sirom i gljivama će odraditi svoje.

Sastojci:

  • 12 palačinki
  • 250g šampinjona
  • 1 mali luk
  • prstohvat peršinovog lista
  • 100g šunke
  • 100g sira trapista
  • 100g parmezana
  • 100g sirnog namaza
  • 100ml bijelog vina
  • 6 žlica kiselog vrhnja
  • sol, papar

Priprema:

Šampinjone narežite na ploškice. Luk narežite na kockice. Šunku i obje vrste sira naribajte na ribež.

U tavi najprije pržite luk. Kada se zazlati dodajte šampinjone pa ih uz miješanje popržite. Oni će brzo početi puštati "vodu". Dodajte sol, papar i peršinov list. Kada sva voda ispari, dodajte vino, pustite da zakuha pa potom dodajte 2 žlice kiselog vrhnja i parmezan. Kada se svi ovi sastojci lijepo prožmu, ugasite vatricu ispod tave.

Dodajte u tavu ribanu šunku, sirni namaz i ribani trapist pa sve dobro izmiješajte. Kušajte i dodatno začinite ako je potrebno.

Na svaku palačinku stavite po žlicu-dvije nadjeva, razmažite pa palačinku zarolajte.

Slažite ih u vatrostalnu posudu ili lim za pečenje premazan maslacem jednu do druge. Na kraju sve premažite ostatkom kiselog vrhnja i po želji posipajte začinskog crvenom paprikom.

Pecite u pećnici zagrijanoj na 200 stupnjeva 15-20 minuta. Zapečene palačinke su gotove kada se, kao što im i sam naziv kaže, lijepo zapeku od gore. Poslužite toplo i uživajte.

Dobar tek!

Izvor: ReciPeci

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter