Ilustracija (Pixabay)
Danas vam donosimo jedan brzi recept da si zasladite dan.
Na pripremu ove brze čokoladne torte potrošiti ćete svega 10 minuta, a zatim se samo čeka da se ohladi.
Tortu možete ukrasiti šlagom, s malo nasjeckane svježe naranče, jagodama ili svježom mentom.
Sastojci:
Sastojci za biskvit (čaša je ona od jogurta od 180 g):
Po želji dodatno za biskvit nakon pečenja:
Čokoladni preljev:
Priprema:
Pećnicu zagrijte na 200C.
Pečenu toplu tortu ostavite u kalupu skupa sa stranicama i ukoliko želite možete ju preliti sokom jedne naranče za dodatni okus.
Preljev pripremite tako da slatko vrhnje za šlag zagrijete do vrenja, maknete ga s vatre pa u njega umiješate čokoladu i ukoliko želite koricu naranče, miješajte dok se sve ne spoji pa prelijte preko još tople torte koju ste ostavili u kalupu jer će biti tekuće.
Tortu prvo ohladite na sobnoj temperaturi pa ju kasnije premjestite u frižider za brže hlađenje. Tek kasnije kada se krema stegne maknite stranice kalupa.
Čokoladnu tortu uvijek poslužujte sa sobne temperature, nikako direktno iz frižidera.
Dobar tek!
Izvor: Domaćica