Ilustracija (Foto Pixabay)
Tijesto:
250 grama brašna
100 grama šećera
1 prašak za pecivo
1 vanilin šećer
80 grama margarina ili maslaca
1 jaje
Krema:
500 ml mlijeka
2 pudinga od vanilije
200 grama šećera
800 grama milerama
Ostalo:
Koristite voće po želji, 1 preljev za tortu, malo šlaga za dekoraciju
po želji voćkice za dekoraciju sa šlagom
Priprema:
U posudu stavite brašno pomiješano s praškom za pecivo, šećer, vanilin šećer, omekšani margarin i jaje te sve zajedno izmijesite. Nije potrebno stavljati u hladnjak.
Tijesto razvaljajte na masnom papiru.
Tijesto prenesite u kalup (26 cm) koji ste prethodno premazali uljem i pobrašnili (i dno i bočne stranice). Pažljivo postavite tijesto, ali ako negdje i pukne, lako ćete ga popraviti prstima. Višak koji ostane viriti iznad obruča odrežite.
Puding i šećer umutite s malo mlijeka, a ostatak mlijeka stavite kuhati.
U uzavrelo mlijeko ulijte pripremljeni puding i kuhajte na srednjoj vatri dok ne postane gust.
Čim skinete s vatre dodajte mileram i sjedinite.
Smjesu odmah izlijte u pripremljeni kalup s tijestom.
Odmah možete složiti i željeno voće.
Tortu stavite peći u zagrijanu pećnicu na 170 stupnjeva 70 minuta.
Tortu ostavite da se ohladi na sobnoj temperaturi te pripremite preljev kako je opisano na poleđini vrećice. Odmah ga možete preliti preko torte i zatim je staviti u hladnjak.
Tortu ostavite u hladnjaku preko noći, a idući dan polako pomoću noža odvojite bočne stranice obruča. Pomoću što veće lopatice za kolače prenesite tortu na pladanj. Napravite to polako i neće pucati.