kuhajte s glasom istre

Recept dana: Zapečene mašnice sa špinatom

| Autor: Glas Istre
Ilustracija (Arhiva)

Ilustracija (Arhiva)


Sastojci:

250 g farfalle tjestenine (mašnica)

2 žlice maslaca

1 manji crveni luk

200 g kiselog vrhnja

1 žličica češnjaka u prahu

150 g svježeg špinata (može i smrznuti)

1 jaje

250 g ricotte ili svježeg masnog sira

1 žličica suhog peršina

1 prstohvat soli i papra

150 g mozzarelle za posipati po vrhu (ne morate) 

Priprema:

Zakuhajte vodu koju ste posolili i skuhajte tjesteninu prema uputama na pakiranju. Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva i namastite vatrostalnu posudu za pečenje.

U velikoj tavi na srednje jakoj vatri zagrijte maslac, dodajte luk i dinstajte dok ne omekša, oko 5 minuta. Ubacite i špinat narezan na trake i dinstajte uz miješanje samo par minuta da povene. Maknite s vatre.

U drugoj posudi pomiješajte ricottu ili svježi sir i jaje te dodajte kuhanu tjesteninu i dinstani luk sa špinatom. Potom dodajte kiselo vrhnje, češnjak u prahu, sušeni peršin, posolite i popaprite.

Sve promiješajte i prebacite u posudu za pečenje.

Pokrijte folijom i pecite 25 minuta. Potom skinite foliju, ravnomjerno pospite mozzarellu po vrhu i vratite u pećnicu na 15 minuta da se zapeče. Poslužite toplo.

Izvor: Index recepti

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter