Ilustracija (Arhiva)
Sastojci:
250 g farfalle tjestenine (mašnica)
2 žlice maslaca
1 manji crveni luk
200 g kiselog vrhnja
1 žličica češnjaka u prahu
150 g svježeg špinata (može i smrznuti)
1 jaje
250 g ricotte ili svježeg masnog sira
1 žličica suhog peršina
1 prstohvat soli i papra
150 g mozzarelle za posipati po vrhu (ne morate)
Priprema:
Zakuhajte vodu koju ste posolili i skuhajte tjesteninu prema uputama na pakiranju. Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva i namastite vatrostalnu posudu za pečenje.
U velikoj tavi na srednje jakoj vatri zagrijte maslac, dodajte luk i dinstajte dok ne omekša, oko 5 minuta. Ubacite i špinat narezan na trake i dinstajte uz miješanje samo par minuta da povene. Maknite s vatre.
U drugoj posudi pomiješajte ricottu ili svježi sir i jaje te dodajte kuhanu tjesteninu i dinstani luk sa špinatom. Potom dodajte kiselo vrhnje, češnjak u prahu, sušeni peršin, posolite i popaprite.
Sve promiješajte i prebacite u posudu za pečenje.
Pokrijte folijom i pecite 25 minuta. Potom skinite foliju, ravnomjerno pospite mozzarellu po vrhu i vratite u pećnicu na 15 minuta da se zapeče. Poslužite toplo.
Izvor: Index recepti