kuhajte s glasom istre

Recept dana: Kremasti pileći gulaš s porilukom

| Autor: Glas Istre
Ilustracija (foto: Pixabay)

Ilustracija (foto: Pixabay)


Sastojci:

3 poriluka, očišćena i tanko nasjeckana

2 žlice maslinovog ulja

1 žlica maslaca (14-15 g)

8 manjih pilećih zabataka

500 ml pilećeg temeljca

1 žlica Dijon senfa

75 ml punomasnog vrhnja

200 g smrznutog graška

3 žlice krušnih mrvica

1 žlica sitno nasjeckanog svježeg peršina

 

Priprema:

Na laganoj vatri, u velikom loncu, zagrijte maslinovo ulje, dodajte poriluk i maslac i lagano pirjajte 10 minuta ili dok poriluk ne omekša. Stavite piletinu, s kožom prema dolje, u veliku neprijanjajuću tavu na srednje jaku vatru i pecite dok koža ne potamni, zatim okrenite i zapecite drugu stranu. Ulje vam ne treba, ali ako se koža počne lijepiti dodajte malo.

Piletinu premjestite u lonac s porilukom, a masnoću ostavite u tavi.

U lonac ulijte temeljac i zakuhajte, dobro začinite, poklopite i kuhajte 30 minuta na laganoj vatri. Nakon 30 minuta, umiješajte senf, punomasno vrhnje i grašak te pustite da lagano zakuha. Trebali bi imati veću količinu umaka. Pomiješajte krušne mrvice i peršin, pospite ih po piletini, pojačajte vatru i kuhajte još 5 do 10 minuta.

 Izvor: Index recepti

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter