Ilustracija
Sastojci:
700 ml pilećeg temeljca
500 g otkoštenog pilećeg zabatka
500 g njoka
400 g sjeckane rajčice iz konzerve
3 žlice vrhnja
2-3 češnja češnjaka
1 luk
1 lovorov list
1 čajna žličica dimljene paprike u prahu biljno ulje za pirjanje
sol i papar po želji
svježi peršin za posluživanje
Priprema:
Zagrijte nešto ulja u loncu i na njemu pirjajte sitno nasjeckani luk dok ne omekša. Dodajte piletinu narezanu na trakice. Pirjajte par minuta dok meso ne dobije zlatno-smeđu boju.
Dodajte i sitno nasjeckani češnjak i pirjajte ga oko jedne minute.
Podlijte sve zajedno s nasjeckanim rajčicama i pilećim temeljcem, posolite i popaprite po želji. Ubacite u lonac i lovorov list te dimljenu papriku u prahu.
Poklopite i kuhajte sve zajedno oko 10-ak minuta dok se okusi ne sljube.
Ubacite njoke u lonac i kuhajte još desetak minuta, dok se njoki termički ne obrade do kraja, a umak ne zgusne.
Pred kraj kuhanja umiješajte vrhnje te izvadite lovorov list.
Poslužite toplo sa svježe nasjeckanim peršinom.