KUHAJTE S GLASOM ISTRE

RECEPT DANA: Najlakši recept za kremaste njoke s piletinom

| Autor: Glas Istre
Ilustracija

Ilustracija


Sastojci:

700 ml pilećeg temeljca

500 g otkoštenog pilećeg zabatka

500 g njoka

400 g sjeckane rajčice iz konzerve

3 žlice vrhnja

2-3 češnja češnjaka

1 luk

1 lovorov list

1 čajna žličica dimljene paprike u prahu biljno ulje za pirjanje

sol i papar po želji

svježi peršin za posluživanje

Priprema:

Zagrijte nešto ulja u loncu i na njemu pirjajte sitno nasjeckani luk dok ne omekša. Dodajte piletinu narezanu na trakice. Pirjajte par minuta dok meso ne dobije zlatno-smeđu boju.

Dodajte i sitno nasjeckani češnjak i pirjajte ga oko jedne minute.

Podlijte sve zajedno s nasjeckanim rajčicama i pilećim temeljcem, posolite i popaprite po želji. Ubacite u lonac i lovorov list te dimljenu papriku u prahu.

Poklopite i kuhajte sve zajedno oko 10-ak minuta dok se okusi ne sljube.

Ubacite njoke u lonac i kuhajte još desetak minuta, dok se njoki termički ne obrade do kraja, a umak ne zgusne.

Pred kraj kuhanja umiješajte vrhnje te izvadite lovorov list.

Poslužite toplo sa svježe nasjeckanim peršinom.

Izvor: Zadovoljna hr.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter