KUHAJTE S GLASOM ISTRE

RECEPT DANA: Tjestenina u umaku od pečene paprike i piletine

| Autor: Glas Istre
Ilustracija

Ilustracija


Sastojci:

5 crvenih paprika

400 g tjestenine

500 g piletine

2 glavice luka

2 režnja češnjaka

½ dcl vina

200 ml vrhnja za kuhanje

50 g parmezana

maslinovo ulje

sol, papar, vegeta

Priprema:

Crvene paprike operite i posušite krpom. Ispecite ih u pečnici ili na roštilju. Kada su pečene, stavite ih u plastičnu vrećicu kako bi se uparile, tako ćete ih lakše oguliti. Prohlađene paprike ogulite, očistite i zgnječite štapnim mikserom.

Tjesteninu skuhajte u posoljenoj kipućoj vodi i ocijedite.

Narežite piletinu na kocke i začinite solju i paprom. Kockice piletine kratko prepecite na 2–3 žlice ugrijanog maslinovog ulja kako bi uhvatili lijepu boju. Piletinu izvadite iz tave i ostavite sa strane pokrivenu.

Luk i češnjak nasjeckajte. Pirjajte luk na maslinovom ulju u kojem se pekla piletina i kad omekša dodajte češnjak i nastavite pirjati dok ne zamiriše. Vratite piletinu u tavu, dodajte pečenu papriku i sve zalijte s bijelim vinom. Dodajte vegetu, smanjite vatru i kuhajte dok vino ne ishlapi. Ako vam se čini pregusto dodajte malo vode.

Tjesteninu umiješajte u piletinu, dodajte vrhnje za kuhanje i parmezan. Čim vrhnje prokuha, tjestenina je gotova.

Izvor: Coolinarika

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter