kuhajte s glasom istre

Recept dana: Purica s mlincima

| Autor: Glas Istre
(Foto: Fini recepti)

(Foto: Fini recepti)


Još jedan vrhunski recept za blagdane. Pečena purica nadjevena jedinstvenom mješavinom mlinaca, jabuka, suhih šljiva i ostalih namirnica je nešto što ni u kojem slučaju ne smijete propustiti.

Sastojci:

  • purica, 1 (po prilici 3 kg)
  • jabuke, 2 komada
  • mlinci, 250 g
  • suhe šljive, 70 g
  • slanina, 30 g
  • džem od brusnica, 70 g
  • kokošji temeljac, 500 ml
  • jaje, 1
  • svinjska mast, 40 g
  • sol i papar

Priprema:

Prije svega mlince izlomite u zdjelu, prelijte ih vrelom juhom, poklopite tanjurom i ostavite da odstoje 10-ak minuta.

Za to vrijeme jabuku ogulite i narežite na kockice, a listiće slanine popržite.

U zdjelu s ocijeđenim mlincima dodajte jabuke, slaninu, suhe šljive, džem od brusnice, umućeno jaje te popaprite i dobro izmiješajte.

Ovako pripremljenim nadjevom nadjenite puricu koju ste posolili izvana i iznutra, te stavite peći u pećnicu zagrijanu na 150°C, po prilici tri sata (za svaki kilogram težine – jedan sat pečenja).

Gotovu puricu premjestite na pladanj, prelijte s umakom od pečenja i poslužite.

(Izvor: Fini recepti)

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter