Lazanje je jedno od onih ukusnih jela koje vegetarijanci ne mogu jesti zbog mesa kao jednog od glavnih sastojaka. Srećom, danas postoje mnoge verzije ovog popularnog talijanskog jela, a jedna od njih je i vege verzija s tikvicama umjesto mesom koju donosi A Simple Palate.
Sastojci (za 4 osobe):
Ricotta punjenje
Priprema:
Razrežite tikvice na tanke kriške
Zagrijte pećnicu na 180 Celzijevih stupnjeva. Posložite kriške tikvice na papirnate ručnike s malo soli preko tikvica. Onda ostavite 10 minuta da se tikvice puste vodu. Potom papirnatim ručnicima pritisnite i osušite tikvice.
Pomiješajte sve sastojke koje idu u ricotta punjenje u jednoj zdjeli.
U posudu za pečenje prvo stavite tanak sloj umaka od rajčice, zatim šnite tikvica, ricotta punjenje i na kraju mozzarellu. Istim redoslijedom ponavljajte dok ne potrošite sve sastojke. Na kraju, na zadnjem sloju mora biti umak, potom mozzarella sir i parmezan.
Pecite lazanje 40 minuta na 180 stupnjeva. Nakon što izvadite iz pećnice, posujte bosiljak.