KUHAJTE S GLASOM ISTRE

RECEPT DANA: Brzi ručak za vegetarijance: Isprobajte ove ukusne lazanje s tikvicama

| Autor: P. N.

Lazanje je jedno od onih ukusnih jela koje vegetarijanci ne mogu jesti zbog mesa kao jednog od glavnih sastojaka. Srećom, danas postoje mnoge verzije ovog popularnog talijanskog jela, a jedna od njih je i vege verzija s tikvicama umjesto mesom koju donosi A Simple Palate

Sastojci (za 4 osobe):

  • 2 tikvice srednje veličine
  • 40g parmezana
  • 1 i pol šalica isjeckane mozzarelle
  • 1 i pol šalica umaka od rajčice

Ricotta punjenje

  • 1 i pol češnjeva
  • 100 grama ricotta sira
  • 20 grama parmezana
  • 1 jaje
  • prstohvat soli
  • prstohvat papra
  • prstohvat svježeg, sjeckanog bosiljka

Priprema:

Razrežite tikvice na tanke kriške

Zagrijte pećnicu na 180 Celzijevih stupnjeva. Posložite kriške tikvice na papirnate ručnike s malo soli preko tikvica. Onda ostavite 10 minuta da se tikvice puste vodu. Potom papirnatim ručnicima pritisnite i osušite tikvice.

Pomiješajte sve sastojke koje idu u ricotta punjenje u jednoj zdjeli.

U posudu za pečenje prvo stavite tanak sloj umaka od rajčice, zatim šnite tikvica, ricotta punjenje i na kraju mozzarellu. Istim redoslijedom ponavljajte dok ne potrošite sve sastojke. Na kraju, na zadnjem sloju mora biti umak, potom mozzarella sir i parmezan.

Pecite lazanje 40 minuta na 180 stupnjeva. Nakon što izvadite iz pećnice, posujte bosiljak.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter






}