GASTRO SPECIJAL SUBOTOM: THE OUTLAW CHEF

ZEMBINA ŠKOLA KUHANJA: Suhozid od kumpira zabetoniran gaudom

| Autor: The Outlaw Chef


Lijepo i sunčano jutro, nakon što sam razvozio svoju djecu u vrtić i školu... Vozim se lagano u svojoj oldschool Alfi prema puncu... idem mu pomoći staviti neku vitrinu na prikolicu.

Nakon ukrcavanja vitrine, pijemo caffe i jedemo slane srdele na maslinovu ulju i istostiranom kruhu... kaže on meni: meni je moja mama kad sam bio manji, uvijek pripremala kumpir narezan na fete preliven jajima, kapulom s malo pancete pa bi to zapekla... to dan danas pamtim...

I tako sam otišao od punca obogaćen za još jedan oldschool recept... i onda u mojem čudnovato kreativnom umu, misli se počinju rojiti... "zašto ne bih i ja napravio neko jelo po kojem bi me moja djeca pamtila..."

Vrijeme i životi su nam prolazni, a uspomene i sjećanja ostaju, a neka se čak i generacijama prenose dalje... dakle, danas opet kuham! 3, 2, 1... krećemoooo!

Suhozid od kumpira zabetoniran gaudom by The Outlaw Chef

Sastojci za 4 osobe:

  • 1 kg krumpira
  • jedna srednja brokula
  • 4 mrkve
  • 1 kapula
  • 25 dkg sira gaude
  • krupna morska sol
  • pola čajne žličice crvenog papra friško samljevenog
  • pola čajne žličice zelenog papra friško samljevenog
  • 1,5 dcl maslinovog ulja

Priprema:

U vatrostalnu posudu s maslinovim uljem na dnu, položimo krumpir narezan na tanke ploške tako da pokrije dno posude, malo ga posolimo pa stavimo na njega luk narezan na tanke kolutiće.

Na luk stavimo mrkvu narezanu na koso na tanke kolutiće, pa površinu posolimo i prelijemo s još malo maslinovog ulja, po mrkvi stavimo nasjeckanu brokulu i po njoj stavimo pol žličice zelenog i pol žličice crvenog friško samljevenog papra.

Po brokuli opet poslažemo krumpir narezan na ploške da prekrije posudu. Sve to od zgora prelijemo maslinovim uljem pa još malo s prstohvatom krupne morske soli poprskamo "cobra style"...

Zatim sve to stavimo u zagrijanu pećnicu da se peče na 180 stupnjeva Celzijusa, na trideset minuta.

Nakon trideset minuta izvadimo posudu iz pećnice pa po površini krumpira ribežom na krupno naribamo 25 dkg sira gaude, vratimo u pećnicu pa pečemo još nekih 15-ak minuta i kad sir bude rastopljen na površini s mjestimice smećkastim tonovima izvadimo iz pećnice, ostavimo 10-ak minuta da se malo ohladi pa stavimo servirnom žlicom na tanjur i navalimo na klopu!

Dobar tek, i poštujte svoja sjećanja kao i sjećanja vaših starih jer upravo ona čine život toplijim i vraćaju vam povremeno osmijeh na lice...

The Outlaw Chef

Recept by The Outlaw Chef

Outlaw Chef (Damjan Bistričić) profesor talijanistike, kuhar, chef u hotelu Amfiteatar...

Redovno za čitatelje Glasa Istre osmišljava originalne recepte te na Radio Maestralu vodi kulinarsku emisiju "Cukar i sol".

Jednom riječju - GASTRONAUT...

Foto

Svake subote chef i vlasnik pulskog hotela i restorana Amfiteatar Deniz Zembo donosi vam novi recept u sklopu Gastro Specijala subotom samo na portalu Glasa Istre.

Uz brojne atraktivne i maštovite kulinarske projekte, Zembo i njegova ekipa upravo razvijaju posebnu aplikaciju "Circle Diet for Life", koja je namijenjena svima koji žele poboljšati svoje zdravlje i način života, smršaviti ili izabrati prikladne vježbe, a sve kroz personalizirano vođenje.

Riječ je prvenstveno o aplikaciji za prehranu, no nudi i opciju za vježbanje, a kako saznajemo, u planu su i dodatni sadržaji.

Sama koncepcija Circle Dieta, koju je osmislio Deniz Zembo, osmišljena je u sedam krugova - od raw food koja ne treba termičku obradu pa do ribe, a sve to prilagođeno i godinama korisnika - jer s godinama nam se mijenjaju i potrebe tijela za određenom hranom.

Pri stvaranju programa za svakog korisnika uzimaju se u obzir krvna grupa, dob, spol, BMI… i svaki korisnik kad skine aplikaciju i unese podatke dobije preporuku koji "krug" prehrane je primijenjen njemu ili njoj.

U aplikaciji se tako nalaze recepti koje je pripremio Deniz Zembo.

To je prva aplikacija takve vrste u Hrvatskoj, te je napravljena na engleskom jeziku.

Beta verziju aplikacije možete besplatno skinuti ovdje.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter