GASTRO SPECIJAL SUBOTOM: THE OUTLAW CHEF

ZEMBINA ŠKOLA KUHANJA: Mikro povrtni spaghetti

| Autor: The Outlaw Chef


...Instagram... tu ćeš pronaći sve... od anđela do crnog đavola... jednog jutra, javio mi se u inbox glavni čovik, bradonja iz Montonese OPG-a iz Motovuna, kaže da uzgaja mikro povrće i da me poziva u razgledanje farme i proizvoda...

"Ok, ali prije navrati ti do mene na radio, sa svojim manekenkama klicama, da nešto skuhamo i razmijenimo riječ dvije"... i tako...

Složenost: srednja

Mikro povrtni spaghetti by The Outlaw Chef 

Sastojci za 4 osobe:

  • 500 g spaghetta No5
  • 30 dkg prokule
  • 2 grančice ružmarina
  • 7 citrusnih plodova kumkwata
  • 10-ak cvijetova divljeg maslačka (uberite ih odmah tu na livadi)
  • 4 česna češnjaka
  • prstohvat crnog papra - friško samljenog
  • dva prstohvata krupne morske soli
  • 1,5 dcl maslinovog ulja
  • stručak klica od graška
  • stručak klica od rotkvice
  • dvije do tri tikvice

Priprema:

Na vrelome ulju, lagano pržimo prokulicu izrezanu na nepravilne komade.

Kad prokula malo omekša ubacimo kumkwat izrezan na ploškice, i dodamo 1 dcl vode pa sve ovo dinstamo 3 do 5 min na srednje jakoj vatri...

Istovremeno dok dinstamo narežemo tikvicu na 4 komada da je svaki dugačak cca 3,5 do 4 cm... Tankim nožem komade tikvice izdubimo tako da dobijemo "tanku cijev od zelene kore sa malo bijelog mesa iznutra...

Ostatak mesa kojeg smo izdubili iz tikvice, narežemo nožem na sitno i ubacimo s ostatkom povrća da se dinsta   pa zatim dodamo još 1,5 dcl vode, narežemo češnjak i svježe listove ružmarina od jedne grančice na što sitnije komadiće pa ih ubacimo u tavu da se dinstaju...

Dodamo još 1 dcl vode i ubacimo sirove spaghette unutra da se kuhaju u dinstanom povrću... par minuta prije nego spaghetti budu kuhani "al dente" (to jest za cca 8 minuta otkad ih ubacimo), ubacimo u tavu 10-ak cvijetova divljeg maslačka, pa ih lagano umiješamo u spaghette, dodamo još prstohvat krupne morske soli i prstohvat svježe samljevenog crnog papra, sve dobro pomiješamo i maknemo s izvora topline...

Sada uzmemo "cijev" od sirove tikvice koju smo izdubili, a velikom pincetom namotamo spaghette i povrće oko stijenki pincete te ih uguramo u "cijev" od sirove rikvice...

Tu cijev stavimo okomito na tanjur, a na gornju stranu pozabadamo 5 do 6 klica rotkvice i 5 do 6 klica graška, sve to prelijemo maslinovim uljem i pojedemo...

Obratite pažnju dok budete žvakali, kako se po ukusu sljubljuju sirova korica tikvice, klice graška s ostatkom jela, dok vam svježe maslinovo ulje hlapi u nepcu... Dobar tek!

The Outlaw Chef

Recept by The Outlaw Chef

Outlaw Chef (Damjan Bistričić) profesor talijanistike, kuhar, chef u hotelu Amfiteatar...

Redovno za čitatelje Glasa Istre osmišljava originalne recepte te na Radio Maestralu vodi kulinarsku emisiju "Cukar i sol".

Jednom riječju - GASTRONAUT...

Foto

Svake subote chef i vlasnik pulskog hotela i restorana Amfiteatar Deniz Zembo donosi vam novi recept u sklopu Gastro Specijala subotom samo na portalu Glasa Istre.

Uz brojne atraktivne i maštovite kulinarske projekte, Zembo i njegova ekipa upravo razvijaju posebnu aplikaciju "Circle Diet for Life", koja je namijenjena svima koji žele poboljšati svoje zdravlje i način života, smršaviti ili izabrati prikladne vježbe, a sve kroz personalizirano vođenje.

Riječ je prvenstveno o aplikaciji za prehranu, no nudi i opciju za vježbanje, a kako saznajemo, u planu su i dodatni sadržaji.

Sama koncepcija Circle Dieta, koju je osmislio Deniz Zembo, osmišljena je u sedam krugova - od raw food koja ne treba termičku obradu pa do ribe, a sve to prilagođeno i godinama korisnika - jer s godinama nam se mijenjaju i potrebe tijela za određenom hranom.

Pri stvaranju programa za svakog korisnika uzimaju se u obzir krvna grupa, dob, spol, BMI… i svaki korisnik kad skine aplikaciju i unese podatke dobije preporuku koji "krug" prehrane je primijenjen njemu ili njoj.

U aplikaciji se tako nalaze recepti koje je pripremio Deniz Zembo.

To je prva aplikacija takve vrste u Hrvatskoj, te je napravljena na engleskom jeziku.

Beta verziju aplikacije možete besplatno skinuti ovdje.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter