...Instagram... tu ćeš pronaći sve... od anđela do crnog đavola... jednog jutra, javio mi se u inbox glavni čovik, bradonja iz Montonese OPG-a iz Motovuna, kaže da uzgaja mikro povrće i da me poziva u razgledanje farme i proizvoda...
"Ok, ali prije navrati ti do mene na radio, sa svojim manekenkama klicama, da nešto skuhamo i razmijenimo riječ dvije"... i tako...
Složenost: srednja
Sastojci za 4 osobe:
Priprema:
Na vrelome ulju, lagano pržimo prokulicu izrezanu na nepravilne komade.
Kad prokula malo omekša ubacimo kumkwat izrezan na ploškice, i dodamo 1 dcl vode pa sve ovo dinstamo 3 do 5 min na srednje jakoj vatri...
Istovremeno dok dinstamo narežemo tikvicu na 4 komada da je svaki dugačak cca 3,5 do 4 cm... Tankim nožem komade tikvice izdubimo tako da dobijemo "tanku cijev od zelene kore sa malo bijelog mesa iznutra...
Ostatak mesa kojeg smo izdubili iz tikvice, narežemo nožem na sitno i ubacimo s ostatkom povrća da se dinsta pa zatim dodamo još 1,5 dcl vode, narežemo češnjak i svježe listove ružmarina od jedne grančice na što sitnije komadiće pa ih ubacimo u tavu da se dinstaju...
Dodamo još 1 dcl vode i ubacimo sirove spaghette unutra da se kuhaju u dinstanom povrću... par minuta prije nego spaghetti budu kuhani "al dente" (to jest za cca 8 minuta otkad ih ubacimo), ubacimo u tavu 10-ak cvijetova divljeg maslačka, pa ih lagano umiješamo u spaghette, dodamo još prstohvat krupne morske soli i prstohvat svježe samljevenog crnog papra, sve dobro pomiješamo i maknemo s izvora topline...
Sada uzmemo "cijev" od sirove tikvice koju smo izdubili, a velikom pincetom namotamo spaghette i povrće oko stijenki pincete te ih uguramo u "cijev" od sirove rikvice...
Tu cijev stavimo okomito na tanjur, a na gornju stranu pozabadamo 5 do 6 klica rotkvice i 5 do 6 klica graška, sve to prelijemo maslinovim uljem i pojedemo...
Obratite pažnju dok budete žvakali, kako se po ukusu sljubljuju sirova korica tikvice, klice graška s ostatkom jela, dok vam svježe maslinovo ulje hlapi u nepcu... Dobar tek!
Recept by The Outlaw Chef
Outlaw Chef (Damjan Bistričić) profesor talijanistike, kuhar, chef u hotelu Amfiteatar...
Redovno za čitatelje Glasa Istre osmišljava originalne recepte te na Radio Maestralu vodi kulinarsku emisiju "Cukar i sol".
Jednom riječju - GASTRONAUT...
Svake subote chef i vlasnik pulskog hotela i restorana Amfiteatar Deniz Zembo donosi vam novi recept u sklopu Gastro Specijala subotom samo na portalu Glasa Istre.
Uz brojne atraktivne i maštovite kulinarske projekte, Zembo i njegova ekipa upravo razvijaju posebnu aplikaciju "Circle Diet for Life", koja je namijenjena svima koji žele poboljšati svoje zdravlje i način života, smršaviti ili izabrati prikladne vježbe, a sve kroz personalizirano vođenje.
Riječ je prvenstveno o aplikaciji za prehranu, no nudi i opciju za vježbanje, a kako saznajemo, u planu su i dodatni sadržaji.
Sama koncepcija Circle Dieta, koju je osmislio Deniz Zembo, osmišljena je u sedam krugova - od raw food koja ne treba termičku obradu pa do ribe, a sve to prilagođeno i godinama korisnika - jer s godinama nam se mijenjaju i potrebe tijela za određenom hranom.
Pri stvaranju programa za svakog korisnika uzimaju se u obzir krvna grupa, dob, spol, BMI… i svaki korisnik kad skine aplikaciju i unese podatke dobije preporuku koji "krug" prehrane je primijenjen njemu ili njoj.
U aplikaciji se tako nalaze recepti koje je pripremio Deniz Zembo.
To je prva aplikacija takve vrste u Hrvatskoj, te je napravljena na engleskom jeziku.
Beta verziju aplikacije možete besplatno skinuti ovdje.