Ilustracija (iStock)
Jaja su vrlo raznovrsna namirnica koja se može konzumirati sama u mnoštvu oblika, a neizostavna je i za mnogo drugih jela u kojima igra ključnu ulogu. Osim što se mogu jesti na različite načine, jaja su vrlo zdrava i izvor proteina, pa i ne čudi da je među najpreporučenijim namirnicama kada je u pitanju zdrava prehrana. Danas vam donosimo brz i jednostavan recept koji kombinira jaja, palačinke, špinat i sir.
Palačinke
Kajgana
Od sastojaka za palačinke umutite glatko tijesto koje bi trebalo biti konzistencije gustog vrhnja. Po ovom receptu napravit ćete od 10 do 12 palačinki, ali trebat će vam 8. U srednjoj posudi umutite jaja, vodu, sol i papar dok se ne sjedine.
U velikoj tavi otopite maslac na srednje niskoj temperaturi. Ulijte smjesu od jaja. Pustite da se kratko peče bez miješanja. Kad se jaja počnu stvrdnjavati, nježno miješajte po dnu i po stijenkama tave dok se ne počnu stvarati mekani skuti.
Kuhajte oko 3-4 minute dok jaja ne budu čvrsta koliko želite. Maknite tavu s vatre i umiješajte špinat i sir. Kajganu rasporedite na 8 palačinki, zamotajte i servirajte.