kuhajte s glasom istre

Recept dana: Palačinke s jajima, sirom i špinatom

| Autor: Novi list
Ilustracija (iStock)

Ilustracija (iStock)


Jaja su vrlo raznovrsna namirnica koja se može konzumirati sama u mnoštvu oblika, a neizostavna je i za mnogo drugih jela u kojima igra ključnu ulogu. Osim što se mogu jesti na različite načine, jaja su vrlo zdrava i izvor proteina, pa i ne čudi da je među najpreporučenijim namirnicama kada je u pitanju zdrava prehrana. Danas vam donosimo brz i jednostavan recept koji kombinira jaja, palačinke, špinat i sir.

Sastojci za 4 osobe

Palačinke

  • 2 jaja
  • četvrtina žličice soli
  • šalica (250 ml) brašna za sve namjene
  • šalica (250 ml) mlijeka
  • 2 žlice biljnog ulja
  • ulje ili maslac za pečenje

Kajgana

  • 8 jaja
  • žlica vode
  • četvrtina žličice soli
  • četvrtina žličice papra
  • žlica maslaca
  • 250 g listova špinata, grubo nasjeckanih
  • 125 g nasjeckanog sira cheddar

Priprema

Od sastojaka za palačinke umutite glatko tijesto koje bi trebalo biti konzistencije gustog vrhnja. Po ovom receptu napravit ćete od 10 do 12 palačinki, ali trebat će vam 8. U srednjoj posudi umutite jaja, vodu, sol i papar dok se ne sjedine.

U velikoj tavi otopite maslac na srednje niskoj temperaturi. Ulijte smjesu od jaja. Pustite da se kratko peče bez miješanja. Kad se jaja počnu stvrdnjavati, nježno miješajte po dnu i po stijenkama tave dok se ne počnu stvarati mekani skuti.

Kuhajte oko 3-4 minute dok jaja ne budu čvrsta koliko želite. Maknite tavu s vatre i umiješajte špinat i sir. Kajganu rasporedite na 8 palačinki, zamotajte i servirajte.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter