GASTRO SPECIJAL SUBOTOM

ŠKOLA KUHANJA BY THE OUTLAW CHEF: "You sexy thing"

| Autor: The Outlaw Chef


Evo me u autu, na parkingu iza Rojca, izlazim lagano uz škripu i tresak vrata "iiiiškrip...tres!"...Oldschool alfa, rules! Hahaha...

Još jedan novi dan u životu, prekrasno sunčano jutro. I dok hodam prema gradskoj tržnici odlučujem se na jutarnji doživljaj svijeta oko mene sa slikom, ali bez tona. Stavljam slušalice na uši, šteknem jack u mobitel... YouTube, Lorenzo Jovanotti "mi fido di te"... laganini...

Uh... vidi tikvicu, zelena je... a melanzan je ljubičast... što staviti između? ...sad znam - danas kuham!

ŠKOLA KUHANJA BY THE OUTLAW CHEF: "You sexy thing"

Sastojci za 4 osobe:

  • Dva veća melanzana (the patliđan)
  • 4 tikvice
  • 25 dkg gaude
  • 25 dkg šampinjona
  • 1 mala vrećica mljevenog parmezan sira
  • prstohvat papra
  • prstohvat soli
  • 20 dkg mozzarelle
  • 12 zrna crvenog papra
  • 0,5 dcl maslinovog ulja

Priprema:

Narezati melanzan i tikvice na ploške srednje debljine. Narezati šampinjone uzduž na tanke ploške. Narezati mozzarellu na polovine a gaudu naribati u manju zdjelicu.

Prvo na roštilj ploči nauljenoj maslinovim uljem i prstohvatom morske krupne soli (ili na ravnoj tavi) ispecimo melanzan i tikvicu, ali samo s jedne strane dok ne dobiju lagano smećkastu koricu.

Paralelno s melanzanom i tikvicom stavimo pored njih peći narezane šampinjone.

Zatim okrenemo melanzan na stranu koja je pečena i dok se druga strana peče po ovoj ravnomjerno raspodijelimo pečene šampinjone, pa zatim po šampinjonima dodamo naribanu gaudu i polovice mozzarele sira. Sve ovo prelijemo maslinovim uljem i popaprimo pa na vrh stavimo ploške tikvice koje smo pored njih pekli.

Nakon 2 do 3 minute maknemo s izvora topline na ravan tanjur , pospemo žličicom mljevenog parmezana, pa na vrh svega stavimo tri zrna crvenog papra u zrnu. Dobar vam tek dragi građani i građanke, seljani i seljanke! Yhaaaaaa!

The Outlaw Chef

The Outlaw Chef

Damjan Bistričić, u svijetu gastronomije poznatiji kao The Outlaw Chef,  profesor je talijanistike, kuhar, chef u restoranu La Loggia u Labinu...

Svake subote chef i suvlasnik restorana La Loggia donosi vam novi recept u sklopu Gastro Specijala subotom samo na portalu Glasa Istre. 

U svom kulinarskom izričaju primjenjuje "art brut" stil kuhanja, kojeg je ujedno i začetnik, a inspiraciju za svoje kulinarske kreacije nalazi upravo u likovnom smjeru "le art brut".

Na svom Instagram profilu svakodnevno objavljuje razne zanimljivosti i kulinarske savjete, a svake srijede u 11.45 sati na valovima Radio Istre može ga se čuti u emisiji o kulinarstvu "Ručak za 10".

Jednom riječju - GASTRONAUT...

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter