Evo me u autu, na parkingu iza Rojca, izlazim lagano uz škripu i tresak vrata "iiiiškrip...tres!"...Oldschool alfa, rules! Hahaha...
Još jedan novi dan u životu, prekrasno sunčano jutro. I dok hodam prema gradskoj tržnici odlučujem se na jutarnji doživljaj svijeta oko mene sa slikom, ali bez tona. Stavljam slušalice na uši, šteknem jack u mobitel... YouTube, Lorenzo Jovanotti "mi fido di te"... laganini...
Uh... vidi tikvicu, zelena je... a melanzan je ljubičast... što staviti između? ...sad znam - danas kuham!
Sastojci za 4 osobe:
Priprema:
Narezati melanzan i tikvice na ploške srednje debljine. Narezati šampinjone uzduž na tanke ploške. Narezati mozzarellu na polovine a gaudu naribati u manju zdjelicu.
Prvo na roštilj ploči nauljenoj maslinovim uljem i prstohvatom morske krupne soli (ili na ravnoj tavi) ispecimo melanzan i tikvicu, ali samo s jedne strane dok ne dobiju lagano smećkastu koricu.
Paralelno s melanzanom i tikvicom stavimo pored njih peći narezane šampinjone.
Zatim okrenemo melanzan na stranu koja je pečena i dok se druga strana peče po ovoj ravnomjerno raspodijelimo pečene šampinjone, pa zatim po šampinjonima dodamo naribanu gaudu i polovice mozzarele sira. Sve ovo prelijemo maslinovim uljem i popaprimo pa na vrh stavimo ploške tikvice koje smo pored njih pekli.
Nakon 2 do 3 minute maknemo s izvora topline na ravan tanjur , pospemo žličicom mljevenog parmezana, pa na vrh svega stavimo tri zrna crvenog papra u zrnu. Dobar vam tek dragi građani i građanke, seljani i seljanke! Yhaaaaaa!
The Outlaw Chef
Damjan Bistričić, u svijetu gastronomije poznatiji kao The Outlaw Chef, profesor je talijanistike, kuhar, chef u restoranu La Loggia u Labinu...
Svake subote chef i suvlasnik restorana La Loggia donosi vam novi recept u sklopu Gastro Specijala subotom samo na portalu Glasa Istre.
U svom kulinarskom izričaju primjenjuje "art brut" stil kuhanja, kojeg je ujedno i začetnik, a inspiraciju za svoje kulinarske kreacije nalazi upravo u likovnom smjeru "le art brut".
Na svom Instagram profilu svakodnevno objavljuje razne zanimljivosti i kulinarske savjete, a svake srijede u 11.45 sati na valovima Radio Istre može ga se čuti u emisiji o kulinarstvu "Ručak za 10".
Jednom riječju - GASTRONAUT...