Ilustracija
Sastojci:
500 g mljevenog mesa
100 g luka
8-10 kriški bijelog kruha
4 jaja
100 ml mlijeka
100 g kiselog vrhnja
200 g sira edamera
50 ml ulja
sol
papar mljeveni
1 žlica vegete
Priprema:
U posudu na zagrijano ulje stavite sitno narezani luk i popržite ga dok ne omekša. Dodajte mljeveno meso, posolite, popaprite i uz lagano miješanje popržite do zlatno smeđe boje. U vatrostalnu posudu za pečenje premazanu uljem, dno prekrijte narezanim kriškama kruha. Po kruhu rasporedite meso, poravnajte ga, pa meso prekrijte sa jednim redom kruha.
U posebnu posudu razmutite jaja, dodajte mlijeko, vrhnje, vegetu, izmiješajte pa prelite preko svega.
Sve zatim pospite naribanim edamerom i stavite u pećnicu prethodno zagrijanu na 220°C i pecite 30 minuta.