KUHAJTE S GLASOM ISTRE

RECEPT DANA: Ukusan brzinski ručak - tjestenina u kremastom umaku s kozicama

| Autor: Glas Istre
Tjestenina s kozicama (Snimila Tea Tidić)

Tjestenina s kozicama (Snimila Tea Tidić)


Ako nemate baš vremena, a želite ukusan ručak - donosimo vam ideju za jako ukusnu tjesteninu u kremastom umaku s kozicama, gotovu u svega 15-ak minuta.

Sastojci za 2 osobe:

  • 200 grama repova kozica
  • 200 grama tjestenine po izboru
  • 4 češnja češnjaka
  • sitno sjeckani peršin
  • ribani parmezan
  • 200 g vrhnja za kuhanje
  • sol
  • papar
  • maslinovo ulje

Priprema:

Sitno narežite češnjak i peršin, a sir naribajte.

Zakuhajte vodu i skuhajte tjesteninu "al dente", a kad je tjestenina gotova ostavite cca 1 dcl vode u kojoj se tjestenina kuhala - trebat će vam za poslije za umak.

U dubljoj tavi popržite kratko kozice na maslinovom ulju dok ne promijene boju iz sive u narančastu - ako imate veće kozice, dovoljno je 7-8 minuta, a za sitnije kozice par minuta.

Tada ubacite usitnjeni češnjak i šaku nascjeckane pršemule, kratko prodinstajte i dodajte tjesteninu.

Sve dobro izmiješajte i dodajte vrhnje za kuhanje, ribani parmezan, sol i papar, pa kuhajte na laganoj vatri uz stalno miješanje još minutu - dvije.

Ako je smjesa pregusta, dodajte malo vode u kojoj se kuhala tjestenina.

Dodajte po želji još parmezana, sjeckanog peršina i maslinovog ulja.

Dobar tek!

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter