(Arhiva)
Na portalu Glasa Istre donosimo vam i recepte chefova kuhinje - a kako se priprema šugo od sipe, otkriva nam chef kuhinje u pomerskom restoranu Sopravento, Andrija Tomić.
Recept je vrlo jednostavan za pripremu, a chef Andrija Tomić preporuča serviranje šuga od sipe uz domaću palentu.
Sastojci za 4 osobe
1/2 kg svježe očišćene sipe
1 glavica češnjaka
2 kapule
1 grančica ružmarina
0,3 l malvazije
0,5 l šalše
300 g palente
Sol
Papar
Priprema:
Kapulu narezati na kockice veličine do 1 cm i prodinstati na maslinovom ulju.
Kada je luk poprimio zlatno žutu boju dodati narezane komade sipe.
Sve zajedno prodinstati desetak minuta te nakon toga dodati 0,5 l šalše.
Kuhati 30 do 35 minuta zatim na samom kraju, svega 5 minuta, dodati grančicu ružmarina i malvaziju.
Za to vrijeme skuhati domaću palentu u otopini posoljene vode i maslaca i sve zajedno servirati.
Dobar tek!
Chef kuhinje Andrija Tomić
Marina Pomer
Pomer 26a 52203 Medulin