KUHAJTE S GLASOM ISTRE

RECEPT DANA: Šugo od sipe s domaćom palentom

| Autor: Chef Andrija TOMIĆ
(Arhiva)

(Arhiva)


Na portalu Glasa Istre donosimo vam i recepte chefova kuhinje - a kako se priprema šugo od sipe, otkriva nam chef kuhinje u pomerskom restoranu Sopravento, Andrija Tomić.

Recept je vrlo jednostavan za pripremu, a chef Andrija Tomić preporuča serviranje šuga od sipe uz domaću palentu.

Sastojci za 4 osobe

1/2 kg svježe očišćene sipe

1 glavica češnjaka

2 kapule

1 grančica ružmarina

0,3 l malvazije

0,5 l šalše

300 g palente

Sol

Papar

Priprema:

Kapulu narezati na kockice veličine do 1 cm i prodinstati na maslinovom ulju.

Kada je luk poprimio zlatno žutu boju dodati narezane komade sipe.

Sve zajedno prodinstati desetak minuta te nakon toga dodati 0,5 l šalše.

Kuhati 30 do 35 minuta zatim na samom kraju, svega 5 minuta, dodati grančicu ružmarina i malvaziju.

Za to vrijeme skuhati domaću palentu u otopini posoljene vode i maslaca i sve zajedno servirati.

Dobar tek!

 

Chef kuhinje Andrija Tomić

Restoran Sopravento

Marina Pomer

Pomer 26a 52203 Medulin

Foto

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter