(Pixabay)
Kupus ili kapuz jest povrće bogato vitaminima - a to je upravo ono što nam posebice treba u ovom prijelaznom ljetno-jesenskom razdoblju. Donosimo vam izuzetno jednostavan recept za koji vam ne treba puno sastojaka, a za pripremu vam neće trebati puno vremena.
Sastojci:
Priprema:
Kupus očistite od vanjskih listova, pa razrežite na pola i izvadite zadebljali dio korijena.
Narežite kupus na kocke i stavite kuhati u vodu u koju ste dodali sol.
Kad voda prokuha, dodajte krumpir narezan na kockice, pa kuhajte još pola sata.
Nakon toga procijedite vodu, dodajte papra i dobro zgnječite gnječilicom ili smiksajte štapnim mikserom.
U dubljem loncu zagrijte malo maslinovog ulja i prodinstajte kratko nasjeckani češnjak, pa dodajte kapuz i sve dobro izmiješajte i kratko popržite.
Ovako pripremljen kapuz odličan je prilog uz meso ili ribu.
Dobar tek!