KUHAJTE S GLASOM ISTRE

RECEPT DANA: Savršen, jednostavan i jeftin prilog uz meso ili ribu - kapuz na padelu

| Autor: Glas Istre
(Pixabay)

(Pixabay)


Kupus ili kapuz jest povrće bogato vitaminima - a to je upravo ono što nam posebice treba u ovom prijelaznom ljetno-jesenskom razdoblju. Donosimo vam izuzetno jednostavan recept za koji vam ne treba puno sastojaka, a za pripremu vam neće trebati puno vremena.

Sastojci:

  • 1 glavica kupusa
  • 2 krumpira srednje veličine
  • 3 česna češnjaka
  • sol
  • papar
  • maslinovo ulje

Priprema:

Kupus očistite od vanjskih listova, pa razrežite na pola i izvadite zadebljali dio korijena.

Narežite kupus na kocke i stavite kuhati u vodu u koju ste dodali sol.

Kad voda prokuha, dodajte krumpir narezan na kockice, pa kuhajte još pola sata.

Nakon toga procijedite vodu, dodajte papra i dobro zgnječite gnječilicom ili smiksajte štapnim mikserom.

U dubljem loncu zagrijte malo maslinovog ulja i prodinstajte kratko nasjeckani češnjak, pa dodajte kapuz i sve dobro izmiješajte i kratko popržite.

Ovako pripremljen kapuz odličan je prilog uz meso ili ribu.

Dobar tek!

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter