KUHAJTE S GLASOM ISTRE

RECEPT DANA: Punjene lignje pečene u pećnici - ukusno jelo jednostavno za pripremu

| Autor: Glas Istre
Ilustracija (Snimio Milivoj Mijošek)

Ilustracija (Snimio Milivoj Mijošek)


Lignje su pravi ljetni evergreen - i iako se najčešće pripremaju pržene, danas vam donosimo jednostavan recept da uživate u ovoj gastro poslastici pripremljenoj na nešto drukčiji način.

 

Sastojci:

  • 4-5 većih lignji
  • 4 češnja češnjaka
  • pršemula
  • 2 žlice krušnih mrvica
  • 2 dcl bijelog vina
  • šaka nasjeckanog pršuta ili pancete
  • ribani parmezan
  • maslinovo ulje
  • sol
  • papar

 

Priprema:

Lignje očistite, te odrežite krakove i krila, i sve operite i ocijedite. Krakove i krila kratko popržite u tavi na malo maslinovog ulja pa ih narežite na sitne komadiće i to ubacite u dublju posudu. Dodajte nasjecani češnjak i pršemulu, krušne mrvice, malo maslinovog ulja, posolite i popaprite te dodajte sitno sjeckani pršut (ili pancetu) i ribani parmezan.

Dobro promiješajte da se svi sastojci prožmu, pa tom smjesom, uz pomoć male žličice napunite lignje i na kraju učvrstite čačkalicom.

Lignje slavite na nauljeni pleh i prekrijte ih aluminijskom folijom.

Pecite u pećnici na 180 stupnjeva oko 45 minuta, pa maknite foliju, podlijte s 2 dcl bijelog vina, sačekajte da vino ispari i pecite još 10-ak minuta, dok lignje ne dobiju boju.

Servirajte toplo uz blitvu i krumpir.

Dobar tek!

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter