Ilustracija (Snimio Milivoj Mijošek)
Lignje su pravi ljetni evergreen - i iako se najčešće pripremaju pržene, danas vam donosimo jednostavan recept da uživate u ovoj gastro poslastici pripremljenoj na nešto drukčiji način.
Sastojci:
Priprema:
Lignje očistite, te odrežite krakove i krila, i sve operite i ocijedite. Krakove i krila kratko popržite u tavi na malo maslinovog ulja pa ih narežite na sitne komadiće i to ubacite u dublju posudu. Dodajte nasjecani češnjak i pršemulu, krušne mrvice, malo maslinovog ulja, posolite i popaprite te dodajte sitno sjeckani pršut (ili pancetu) i ribani parmezan.
Dobro promiješajte da se svi sastojci prožmu, pa tom smjesom, uz pomoć male žličice napunite lignje i na kraju učvrstite čačkalicom.
Lignje slavite na nauljeni pleh i prekrijte ih aluminijskom folijom.
Pecite u pećnici na 180 stupnjeva oko 45 minuta, pa maknite foliju, podlijte s 2 dcl bijelog vina, sačekajte da vino ispari i pecite još 10-ak minuta, dok lignje ne dobiju boju.
Servirajte toplo uz blitvu i krumpir.
Dobar tek!