KUHAJTE S GLASOM ISTRE

RECEPT DANA: Proljetna poslastica - Torta od malina i pistacija s glazurom od limuna

| Autor: Dijana Ljubanović
(Foto Pexels)

(Foto Pexels)


Proljeće je pred vratima pa zašto se ne počastiti slasnim zalogajem home made torte. Uvijek se možemo pozvati na to da ćemo sada biti aktivniji, više ćemo trčati i voziti bicikl pa je poslastica sada sasvim opravdana, piše Novi list.

Sastojci:

Malo ulja za podmazivanje

4 velika jaja

1 1/3 šalice plus 2 žlice šećera

1 žličica ekstrakta vanilije

1 žličica ekstrakta badema

1 žlica plus 1/3 šalice svježeg limunovog soka

3/4 šalice maslinovog ulja

1 3/4 šalice brašna

1 1/2 žličice praška za pecivo

1 žličica košer soli

2 žlice sitno naribane korice limuna

1 šalica smrznutih malina

1/4 šalice sirovih pistacija, nasjeckanih, plus još za ukras

po želji: jestivo cvijeće za ukras

Upute:

Zagrijte pećnicu na 280 °. Premažite 2 kalupa za torte uljem obložite pergamentni papir, a zatim prskajte sprej za kuhanje.

U zdjelu stajaće miješalice umutite jaja i 1 šalicu šećera na srednjoj brzini dok ne postanu lagani i pahuljasti, 3 – 5 minuta. Dodajte vaniliju, ekstrakt badema i 1 žlicu limunovog soka, a zatim u mikseru dodajte ulje, miješajući samo dok se ne sjedini. Umutite brašno, prašak za pecivo i sol u maloj posudi, a zatim limunovu koricu i suhe sastojke preklopite u mokre sastojke.

Tijesto ravnomjerno podijelite između pripremljenih tava. Rasporedite maline po kolaču, zatim pistacije i sve pospite 2 žlice šećera. Tortu pecite dok bočne stranice ne počnu izvirivati ??iz posude i čačkalica umetnuta u sredinu ne izađe čista, otprilike 45 minuta.

Dok su kolači u pećnici, u srednjoj tavi kuhajte preostalu 1/3 šalice šećera i preostalu 1/3 šalice limunovog soka, miješajući da se šećer otopi. Neka se limunov sirup ohladi.

Biskvite iz kalupa, prebacite na rešetku i odmah premažite limunovim sirupom. Ostavite da se kolači potpuno ohlade, a zatim nožem pređite po rubovima i preokrenite na pladanj za posluživanje. Po želji ukrasite nasjeckanim pistacijama i jestivim cvjetovima.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter