KUHAJTE S GLASOM ISTRE

RECEPT DANA: Pohana piletina s mozzarellom i crnim maslinama u umaku od rajčice

| Autor: Glas Istre
(Foto: finirecepti.net.hr)

(Foto: finirecepti.net.hr)


Ako želite lagan i fini ručak a nemate puno vremena, danas vam donosimo recept koji morate isprobati.

Sastojci za 4 osobe:

  • 4 fileta pilećih prsa
  • 1 l pasirane rajčice
  • 200 g mozzarelle
  • 2 jaja
  • 100 g krušnih mrvica
  • 70 g ribanog parmezana
  • 10 listova bosiljka
  • 10 otkoštenih crnih maslina
  • maslinovo ulje
  • sol
  • papar

Priprema:

U čistu zdjelu razbijemo jaja i umutimo ih, a u drugu čistu posudu stavimo krušne mrvice, dodamo naribani sir parmezan i izmiješamo sastojke.

Pileća prsa očistimo od kožica i žilica, narežemo ih na tanke odreske i posolimo.

Zatim pileće odreske uvaljamo prvo u jaja, potom u krušne mrvice i parmezan te pripremljene odreske stavljamo u tavu na vruće ulje i pržimo sa obje strane.

Kada smo ispržili pileće odreske, izvadimo ih na stranu, a u vatrostalnu posudu ulijemo ulje, pasiranu rajčicu, preko rajčice dodamo svježe listove bosiljka te preko svega slažemo pileće odreske.

Zatim preko svega dodamo nekoliko crnih maslina i ploške mozzarelle.

Ovako pripremljene odreske stavimo peći u pećnicu zagrijanu na 190 stupnjeva.

Nakon desetak minuta jelo izvadimo iz pećnice i poslužimo.

Dobar tek!

Izvor

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter