(Foto: finirecepti.net.hr)
Ako želite lagan i fini ručak a nemate puno vremena, danas vam donosimo recept koji morate isprobati.
Sastojci za 4 osobe:
Priprema:
U čistu zdjelu razbijemo jaja i umutimo ih, a u drugu čistu posudu stavimo krušne mrvice, dodamo naribani sir parmezan i izmiješamo sastojke.
Pileća prsa očistimo od kožica i žilica, narežemo ih na tanke odreske i posolimo.
Zatim pileće odreske uvaljamo prvo u jaja, potom u krušne mrvice i parmezan te pripremljene odreske stavljamo u tavu na vruće ulje i pržimo sa obje strane.
Kada smo ispržili pileće odreske, izvadimo ih na stranu, a u vatrostalnu posudu ulijemo ulje, pasiranu rajčicu, preko rajčice dodamo svježe listove bosiljka te preko svega slažemo pileće odreske.
Zatim preko svega dodamo nekoliko crnih maslina i ploške mozzarelle.
Ovako pripremljene odreske stavimo peći u pećnicu zagrijanu na 190 stupnjeva.
Nakon desetak minuta jelo izvadimo iz pećnice i poslužimo.
Dobar tek!