KUHAJTE S GLASOM ISTRE

Recept dana: Pita s jabukama na malo drugačiji način

| Autor: Glas Istre
Ilustracija (foto Pixabay)

Ilustracija (foto Pixabay)


Sastojci:

150 g pirovog brašna

75 g maslaca sobne temperature

75 g šećera

1 jaje

1 prstohvat soli

½ žličice praška za pecivo

500 g jabuka (naribane)

1 žlica šećera

½ žličice cimeta

Priprema:

U duboku posudu stavite brašno i maslac narezan na manje komadiće. Dobro šakama i prstima izmrvite da dobijete grudičasto tijesto, a zatim dodajte šećer i jaje i umijesite tijesto tako da dobijemo kuglu. Tijesto umotajte u prozirnu foliju i ostavite da odstoji barem pola sata u hladnjaku.

Jabuke naribajte, pospite šećerom i cimetom. Ostavite da odstoje 15 minuta. Nakon 15 minuta iscijedite višak soka.

Tijesto izvadite ih hladnjaka i razrežite na dva jedna dijela. Na pobrašnjenoj površini razvaljati jednu polovicu tijesta (veličina neka odgovara obliku kalupa u kojem će te peći, otprilike 20x20).

Tijesto lagano prstima utapkajte u kalup (dno kalupa obavezno premažite s malo maslaca kako se tijesto ne bi zalijepilo). Preko prvog sloja tijesta poredajte nadjev od jabuka i ostatak tijesta naribajte po jabukama.

Pecite 40 minuta na 180 stupnjeva. Nakon što se ispeče i malo ohladi, pitu možete posuti šećerom u prahu.

Izvor: Index recepti

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter