Kuhajte s glasom istre

RECEPT DANA Piletina s porilukom i kiselim vrhnjem


Piletine nikad dosta. Zdrava je i ukusna, i zahvalna je za pripremu. Donosimo upravo jedan takav recept.

 

Potrebno je:

500 grama piletine

700 grama poriluka

žličica slatke mljevene paprike

malo maslaca

1 dl bijelog vina

jedna čaša kiselog vrhnja

žličica Vegete

 

Priprema:

Piletinu narežite na manje komade, a poriluk narežite na kolutove. Na maslacu pecite meso i pred kraj ubacite kolutove poriluka. Začinite s mljevenom crvenom paprikom i zalijte sve s malo vode. 

Sve to promiješajte pa dodajte Vegetu i pustite da se kuha na laganoj vatri, podlijevajući vinom sve dok meso ne omekša. Kad je sve gotovo, umiješajte kiselo vrhnje.

Kao prilog možete poslužiti pire ili njoke.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter