KUHAJTE S GLASOM ISTRE

RECEPT DANA: Pileći chow mein - vrlo jednostavno i zdravo kinesko jelo koje će oduševiti sve sladokusce

| Autor: Glas Istre
(Snimila Tea Tidić)

(Snimila Tea Tidić)


Chow mein su kineski prženi rezanci s povrćem, a ponekad i mesom ili tofuom. Ovo jelo je jednostavno za pripremiti i često se nalazi na jelovnicima brojnih kineskih restorana u inozemstvu.

Riječi chow mein znače "prženi rezanci", što znači "prženo miješanje" (ili "dinstano"), a mein što znači "rezanci".

Ovo jelo je izuzetno jednostavno za pripremu i vrlo je zdravo jer spaja razno povrće koje se kratko termički obrađuje i zadržava popriličnu količinu vitamina.

Vrlo važan savjet: svo povrće i meso nasjeckajte prije no što počnete kuhati - jer kad krenete ubacivati u vrući wok, nećete imati vremena posebno rezati povrće.

Sastojci:

  • 100g pilećih prsa
  • 300g rezanaca s jajima (možete kupiti i posebne chow mein rezance)
  • 1 manji kineski kupus
  • 1 crvena paprika
  • 1 mrkva
  • 2 poriluka
  • 3 češnja češnjaka

Marinada:

  • 1 žlica sojinog umaka
  • 2 žlice sezamovog ulja
  • ½ žličice šećera

Umak

  • ½ žlica umaka od kamenica (ako nemate, stavite malo više umaka od soje)
  • 1 žlica umaka od soje
  • 1 žličica šećera
  • 1 žličica sezamovog ulja

Priprema:

Rezance od jaja namočite u vrućoj vodi. Pustite ih 3 do 5 minuta dok ne omekšaju, odvoje se, ali i da i dalje ostanu al dente.

Nakon što se rezanci odvoje, ocijedite vodu, i raširite rezance na čistu kuhinjsku krpu da se osuše.

Pileća prsa narežite na trakice i pomiješajte s marinadom, pa stavite u frižider pola sata.

Narežite crvenu papriku, mrkvu, kupus i poriluk na tanke trakice dužine cca 4 centimetra, a češnjak usitnite.

Pomiješajte sve sastojke za umak u maloj posudi.

U woku zagrijte 1 žlicu biljnog ulja na jakoj vatri.

Kad se wok jako zagrije, ubacite mariniranu piletinu, a povrće ubacujete po redoslijedu koliko se mora dinstati - znači prvo mrkvu i poriluk, a na kraju kupus. Pržite par minuta uz stalno miješanje.

Nakon toga dodajte rezance i popržite minuta, pa dodajte umak, sve dobro promiješajte i popržite još par minuta.

Izvadite na tanjure, a možete dekorirati s malo rukole ili nekog drugog svježeg povrća po izboru.

Dobar tek!

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter