KUHAJTE S GLASOM ISTRE

RECEPT DANA: Pileća jetrica na venecijanski - brzinski i jako ukusan recept, za malo novca

| Autor: Glas Istre
(Pixabay)

(Pixabay)


Pileća jetrica (a može i bilo koja druga) možete kupiti po prilično povoljnoj cijeni. No ova namirnica ima poseban gušt, i uz malo truda možete pripremiti ovaj brzinski i vrlo ukusan umak. Također, ako vam ostane, možete ga podgrijati i drugi dan nakon kuhanja.

Sastojci za 2 osobe:

  • 500 g očišćenih pilećih jetrica
  • 2 veće kapule
  • 1 dcl bijelog vina
  • 3 dcl pilećeg temeljca
  • 1 žlica aceto balsamico
  • 1 žličica šećera
  • sol
  • papar
  • ulje

Priprema:

Jetricu narežite na komade veličine zalogaja, isperite vodom i stavite u cjedilo da se ocijede.

Kapulu narežite na što tanje kriške, i stavite pržiti u dublju tavu na vruće ulje.

Dinstajte dok kapula ne dobije zlatnu boju, pa ubacite jetricu i pržite dok meso ne poprimi boju.

Tada ulijte 1 dcl bijelog vina i dinstajte dok vino ne ispari, a nakon toga ulijte temeljac i kuhajte uz povremeno miješanje, dok ne dobijete željenu gustoću umaka.

Ubacite žlicu aceto balsamico, žličicu šećera, sol i papar.

Možete servirati uz pire ili restovani krumpir, ili pak uz paštu ili rižu.

Dobar tek!

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter