(Pixabay)
Pileća jetrica (a može i bilo koja druga) možete kupiti po prilično povoljnoj cijeni. No ova namirnica ima poseban gušt, i uz malo truda možete pripremiti ovaj brzinski i vrlo ukusan umak. Također, ako vam ostane, možete ga podgrijati i drugi dan nakon kuhanja.
Sastojci za 2 osobe:
Priprema:
Jetricu narežite na komade veličine zalogaja, isperite vodom i stavite u cjedilo da se ocijede.
Kapulu narežite na što tanje kriške, i stavite pržiti u dublju tavu na vruće ulje.
Dinstajte dok kapula ne dobije zlatnu boju, pa ubacite jetricu i pržite dok meso ne poprimi boju.
Tada ulijte 1 dcl bijelog vina i dinstajte dok vino ne ispari, a nakon toga ulijte temeljac i kuhajte uz povremeno miješanje, dok ne dobijete željenu gustoću umaka.
Ubacite žlicu aceto balsamico, žličicu šećera, sol i papar.
Možete servirati uz pire ili restovani krumpir, ili pak uz paštu ili rižu.
Dobar tek!