Ilustracija (Pixabay)
Minestrone je jedno od najpoznatijih talijanskih jela na žlicu, a riječ je o zasitnoj gustoj juhi od povrća i tjestenine.
Skoro svaka talijanska regija ima svoju verziju ovog recepta.
Originalno se pravi i grahom i ostalim mahunarkama, ali baza joj je povrće. Idealna je za svako godišnje doba, a sadrži mnoštvo hranjivih sastojaka i nutritivno je vrijedna. Sastojke možete prilagoditi onome što imate kod kuće - glavno je da stavite kapulu, grah ili mahunarke, i tjesteninu. Ostalo prepuštamo vašoj kreativnosti.
Sastojci:
Priprema:
Kapulu, mrkvu, peršin, krumpir i celer narežite na manje kockice i u dubokom loncu popržite na malo maslinovog ulja. Dodajte grašak, mahune i grah, podlijte s temeljcem i sokom od rajčice (passata de pomodoro) te kuhajte 15 minuta. Posolite i popaprite.
U juhu dodajte tikvicu narezanu na kockice, nasjeckanu rajčicu i tjesteninu. Kuhajte još 10 minuta, pa posipajte grubo nasjeckanim svježim peršinom.
Pustite da se kuha još par minuta, pa poslužite toplo u dubokim tanjurima, uz ribani pamezan.
Dobar tek!