(Foto: iStock)
Isprobajte ovaj ukusan recept za orecchiette s kobasicama i brokulom. Priprema je vrlo jednostavna i traje oko 20 minuta, a samo kuhanje 15 minuta.
Stavite kuhati vodu, a kad zakuha dodati žličicu i pol soli. Brokulu iskidati na cvjetiće i kuhati 6 do 7 minuta. Majčinu dušicu i ružmarin sitno nasjeckajte i ostavite sa strane. Prerežite kobasicu i uklonite opnu, a zatim je zgnječite vilicom.
U većoj tavi staviti malo maslinova ulja, staviti češnjak i čim zamiriši dodati kobasicu.
Nakon nekoliko sekundi dodati nasjeckano aromatično bilje i deglazirati bijelim vinom. Uz pomoć šupljikave žlice izvadite kuhanu brokulu i dodajte je malo po malo.
Podliti s malo vode od kuhanja brokule i pustite da se sve kuha 3-4 minute, zatim izvadite češnjak.
Začiniti prstohvatom papra. U vodi u kojoj ste kuhali brokulu skuhati tjesteninu. Kada je tjestenina kuhana, vadite je šupljikavom žlicom i prebacite u umak od brokule i kobasica.
Ako je potrebno podliti s malo vode od kuhanja, dobro izmiješati, kratko prokuhati i poslužiti. Ako volite ljuće, dodajte sitno nasjeckanu ljutu papričicu.
Dobar tek!