Kuhajte s Glasom Istre

Recept dana: Orecchiette s kobasicama i brokulom

| Autor: Ana Braškić
(Foto: iStock)

(Foto: iStock)


Isprobajte ovaj ukusan recept za orecchiette s kobasicama i brokulom. Priprema je vrlo jednostavna i traje oko 20 minuta, a samo kuhanje 15 minuta.

Sastojci za četiri osobe

  • 320 g tjestenine orecchiette
  • 300 g brokule
  • 300 g svježih kobasica 300 gr
  • 0,5 dl bijelog vina
  • 1 češanj češnjaka
  • 2 grančice majčine dušice
  • 1 grančica ružmarina
  • maslinovo ulje
  • sol, papar

Priprema

Stavite kuhati vodu, a kad zakuha dodati žličicu i pol soli. Brokulu iskidati na cvjetiće i kuhati 6 do 7 minuta. Majčinu dušicu i ružmarin sitno nasjeckajte i ostavite sa strane. Prerežite kobasicu i uklonite opnu, a zatim je zgnječite vilicom.

U većoj tavi staviti malo maslinova ulja, staviti češnjak i čim zamiriši dodati kobasicu.

Nakon nekoliko sekundi dodati nasjeckano aromatično bilje i deglazirati bijelim vinom. Uz pomoć šupljikave žlice izvadite kuhanu brokulu i dodajte je malo po malo.

Podliti s malo vode od kuhanja brokule i pustite da se sve kuha 3-4 minute, zatim izvadite češnjak.

Začiniti prstohvatom papra. U vodi u kojoj ste kuhali brokulu skuhati tjesteninu. Kada je tjestenina kuhana, vadite je šupljikavom žlicom i prebacite u umak od brokule i kobasica.

Ako je potrebno podliti s malo vode od kuhanja, dobro izmiješati, kratko prokuhati i poslužiti. Ako volite ljuće, dodajte sitno nasjeckanu ljutu papričicu.

Dobar tek!

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter