Kuhajte s Glasom Istre

Recept dana: Hrskavi krumpir iz pečnice

| Autor: Lucija Sučić
Ilustracija (Pexels)

Ilustracija (Pexels)


Ako ste se zaželjeli pečenog krumpira koji je izuzetno hrskav i zlatan izvana, a iznutra krije pahuljasto mekanu sredinu, imamo točno taj recept.

Postoji jedan trik pomoću kojeg ćete ga takvog i postići, a radi se o tome da se krumpir prije pečenja – kuha.

Upravo to daje mu hrskavu vanjštinu, tako da će vas svi koji ga probaju zasigurno pitati da otkrijete vašu kulinarsku tajnu.

Sastojci

  • 1,5 kg krumpira, oguljenog i narezanog na kockice srednje veličine
  • 40g palente
  • 4 žlice masti ili biljnog ulja
  • 3 grančice majčine dušice
  • sol

Priprema

Zagrijte pećnicu na 220°C (200°C ako koristite ventilator).

Stavite krumpir u lonac s hladnom posoljenom vodom. Pustite da zavrije i kuhajte oko 5 minuta, dok ne počne omekšavati oko rubova.

Ocijedite zatim krumpir u cjedilu dok se potpuno ne osuši, a zatim ga vratite u posudu, zaklopite i protresite da rubovi postanu hrapavi. Pospite palentom i ponovno protresite dok se ne prekrije.

Zagrijte veliki plitki lim za pečenje u pećnici , zatim dodajte masnoću po izboru i zagrijte 5 minuta.

Pažljivo dodajte krumpir, pa još masnoće dok se krumpir ne prekrije i preko pospite grančicama majčine dušice.

Vratite u pećnicu i pecite oko 45-55 minuta dok ne porumene i postanu hrskavi, okrećući krumpire na pola vremena pečenja, piše BBC Food.

Poslužite i uživajte!

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter