Ilustracija (Pexels)
Ako ste se zaželjeli pečenog krumpira koji je izuzetno hrskav i zlatan izvana, a iznutra krije pahuljasto mekanu sredinu, imamo točno taj recept.
Postoji jedan trik pomoću kojeg ćete ga takvog i postići, a radi se o tome da se krumpir prije pečenja – kuha.
Upravo to daje mu hrskavu vanjštinu, tako da će vas svi koji ga probaju zasigurno pitati da otkrijete vašu kulinarsku tajnu.
Zagrijte pećnicu na 220°C (200°C ako koristite ventilator).
Stavite krumpir u lonac s hladnom posoljenom vodom. Pustite da zavrije i kuhajte oko 5 minuta, dok ne počne omekšavati oko rubova.
Ocijedite zatim krumpir u cjedilu dok se potpuno ne osuši, a zatim ga vratite u posudu, zaklopite i protresite da rubovi postanu hrapavi. Pospite palentom i ponovno protresite dok se ne prekrije.
Zagrijte veliki plitki lim za pečenje u pećnici , zatim dodajte masnoću po izboru i zagrijte 5 minuta.
Pažljivo dodajte krumpir, pa još masnoće dok se krumpir ne prekrije i preko pospite grančicama majčine dušice.
Vratite u pećnicu i pecite oko 45-55 minuta dok ne porumene i postanu hrskavi, okrećući krumpire na pola vremena pečenja, piše BBC Food.
Poslužite i uživajte!