KUHAJTE S GLASOM ISTRE

RECEPT DANA: Krumpir salata s grčkim jogurtom i koprom - idealan prilog uz meso s roštilja

| Autor: Glas Istre
Ilustracija (Pixabay)

Ilustracija (Pixabay)


Sezona roštiljanja je itekako aktualna, a uz sočno meso uvijek paše salata. Donosimo vam nešto drukčiji recept za supersočnu i ukusnu krumpir salatu.

Sastojci:

  • 5 srednjih krumpira
  • 3 dcl grčkog jogurta
  • 2 mlada luka
  • 4 šake kopra
  • 1 žličica senfa
  • sol
  • papar
  • sok pola limuna

Priprema:

Krumpir skuhajte u vrućoj vodi - ako imate mladi krumpir, skuhajte ga u kori, pa ga ogulite nakon što je skuhan.

Nakon što je kuhan, pustite krumpir da se ohladi i izrežite na manje komade - kriške ili kockice.

Zatim dodajte mu jogurt, sitno nasjeckanu mladu kapulu (ili običnu kapulu), žličicu senfa, te začinite s koprom, soli, paprom i sokom pola limuna.

Sve dobro promiješajte i stavite u hladnjak bar sat vremena da se dobro ohladi i svi sastojci povežu.

Dobar tek!

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter