KUHAJTE S GLASOM ISTRE

RECEPT DANA: Krepki obrok na žlicu - fini gulaš koji se "sam kuha"

| Autor: Glas Istre

Gulaš je mnogima omiljeno jelo u hladnijem dijelu godine. Ne samo da je riječ o krepkom obroku na žlicu koje će utopliti kosti i zasititi organizam, već je to ručak ili večera koja se "sama kuha".

Dovoljno je staviti prave sastojke u lonac i pustiti da se krčkaju nekoliko sati na laganoj temperaturi. Poslužite ih s kriškom domaćeg kruha, pire-krumpirom ili kuhanom tjesteninom, preporuča zadovoljna.hr.

SASTOJCI:

500 grama svinjskih kocki za gulaš (bez kosti)

200 grama šampinjona

2 veća luka

2 crvene paprike

2 češnja češnjaka

1 žlica koncentrata rajčice

1 litra mesnog ili povrtnog temeljca

1 žlica slatke mljevene paprike

1 lovorov list

1 žlica brašna

sol i papar po želji

biljno ulje ili svinjska mast za pirjanje

PRIPREMA:

Kocke mesa uvaljate u brašno pa popržite na malo masnoće. Pirjajte oko desetak minuta dok ne dobiju zlatnosmeđu boju sa svih strana.

Izvadite meso iz lonca.

Dodajte još masnoće u lonac po potrebi te prepirjajte luk i papriku narezanu na kocke nekoliko minuta.

Ubacite i češnjak te pirjajte oko jedne minute.

Dodajte koncentrat rajčice i sve dobro promiješajte. Podlijte temeljcem.

U lonac vratite meso, dodajte šampinjone narezane na veće komade i sve začine.

Poklopite djelomično lonac i pustite da se sve zajedno kuha na laganoj temperaturi oko 2 sata, odnosno dok meso ne postane mekano poput maslaca.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter