Gulaš je mnogima omiljeno jelo u hladnijem dijelu godine. Ne samo da je riječ o krepkom obroku na žlicu koje će utopliti kosti i zasititi organizam, već je to ručak ili večera koja se "sama kuha".
Dovoljno je staviti prave sastojke u lonac i pustiti da se krčkaju nekoliko sati na laganoj temperaturi. Poslužite ih s kriškom domaćeg kruha, pire-krumpirom ili kuhanom tjesteninom, preporuča zadovoljna.hr.
SASTOJCI:
500 grama svinjskih kocki za gulaš (bez kosti)
200 grama šampinjona
2 veća luka
2 crvene paprike
2 češnja češnjaka
1 žlica koncentrata rajčice
1 litra mesnog ili povrtnog temeljca
1 žlica slatke mljevene paprike
1 lovorov list
1 žlica brašna
sol i papar po želji
biljno ulje ili svinjska mast za pirjanje
PRIPREMA:
Kocke mesa uvaljate u brašno pa popržite na malo masnoće. Pirjajte oko desetak minuta dok ne dobiju zlatnosmeđu boju sa svih strana.
Izvadite meso iz lonca.
Dodajte još masnoće u lonac po potrebi te prepirjajte luk i papriku narezanu na kocke nekoliko minuta.
Ubacite i češnjak te pirjajte oko jedne minute.
Dodajte koncentrat rajčice i sve dobro promiješajte. Podlijte temeljcem.
U lonac vratite meso, dodajte šampinjone narezane na veće komade i sve začine.
Poklopite djelomično lonac i pustite da se sve zajedno kuha na laganoj temperaturi oko 2 sata, odnosno dok meso ne postane mekano poput maslaca.