Ilustracija
Sastojci:
170 g maslaca, omekšanog
180 g smeđeg šećera
80 g šećera
½ žličice soli
1 jaje
1 žličica ekstrakta vanilije
230 g zgnječenih banana
190 g višenamjenskog pšeničnog brašna
1½ žličice cimeta
1 žličica sode bikarbone
2 žličice finog jestivog škroba
240 g zobenih pahuljica
Priprema:
Zagrijte pećnicu na 180 °C. Pomiješajte banane i šećer
Pomiješajte omekšali maslac, sol, smeđi šećer, šećer, jaje, ekstrakt vanilije i zgnječene banane dok se dobro ne sjedine.
Dodajte brašno, cimet, sodu bikarbonu, i fini jestivi škrob te miješajte dok se sve dobro ne sjedini, zatim umiješajte zob.
Žlicom stavljajte tijesto na pleh prekriven papirom za pečenje. Tijesto lagano spljoštite u deblje diskove, dodatno će se raširiti kad se ispeku.
Pecite 10-12 minuta ili dok rubovi ne počnu dobivati ??zlatnu boju. Izvadite iz pećnice i ohladite.
Izvor: Index recepti