Ilustracija (Pixabay.com)
Kupovni njoki su fini, ali ni blizu usporedivi s domaćim njokima - sastojci za ovo tradicionalno jelo su vrlo jeftini, a za pripremu je ipak potrebno znati nekoliko sitnih trikova.
Ovdje vam donosimo recepturu i savjete kako da pripremite savršene domaće njoke, koje možete odmah konzumirati ili pak zamrznuti.
Sastojci:
Priprema:
Krumpir skuhajte u kori, ako su veći krumpiri, kuhajte ga oko 45 minuta.
Kad se skuha, ogulite ga i usitnite s gnječilicom za krumpir (ili ga naribajte na ribež - nikako ga nemojte gnječiti).
Dodajte žumanjak, sol i brašno.
Zamijesite tijesto koje se neće lijepiti za prste, a po potrebi dodajte još brašna.
Oblikovano tijesto podijelite u manje kuglice, i svaku razvaljajte u dugi valjak, te nožem izrežite tijesto na njoke željene veličine.
Njoke slažite na pobrašnjenu površinu.
Tako pripremljene njoke možete zamrznuti ili ih odmah kuhati.
Kuhajte ih u dobro posoljenoj vodi, a kad isplivaju na površinu, njoki su gotovi.
Servirajte ih tople s umakom po želji.
Dobar tek!
Savjeti: