Ilustracija (Pixabay)
Sezona je tikvica, a ovo slasno povrće može se pripremiti na bezbroj načina. Danas vam donosimo recept za jednostavne polpete od tikvica.
Sastojci:
Priprema:
Tikvice naribajte, posolite i pustite u cjediljki da odstoje oko pola sata te ih stisnite rukama i ocijedite koliko god možete tekućine.
Sitno sjeckani kapulu izdinstajte na malo ulja i na kraju dodajte sitno sjeckani češnjak da pusti miris.
Ohladite i promiješajte sve sastojke te dodajte sitno nasjeckani naribani sir, krušne mrvice, jaja, peršin, sol i papar.
Ostavite smjesu da odstoji oko pola sata u hladnjaku.
Oblikujte polpete (nemojte raditi prevelike da vam se ne raspadnu kod pečenja) i pecite ih na malo ulja ili na maslacu.
Pečene polpete odložite na kuhinjski ubrus da se upije višak ulja.
Servirajte uz meso ili ribu po izboru, a odlične su i bez priloga.
Dobar tek!