KUHAJTE S GLASOM ISTRE

RECEPT DANA: Jednostavne i superukusne - polpete od tikvica

| Autor: Glas Istre
Ilustracija (Pixabay)

Ilustracija (Pixabay)


Sezona je tikvica, a ovo slasno povrće može se pripremiti na bezbroj načina. Danas vam donosimo recept za jednostavne polpete od tikvica.

Sastojci:

  • 1 kg tikvica
  • 1 kapula
  • 2 češnja češnjaka
  • 100 g krušnih mrvica
  • 150 g ribanog sira gaude
  • 2 jaja
  • peršin
  • sol
  • papar

Priprema:

Tikvice naribajte, posolite i pustite u cjediljki da odstoje oko pola sata te ih stisnite rukama i ocijedite koliko god možete tekućine.

Sitno sjeckani kapulu izdinstajte na malo ulja i na kraju dodajte sitno sjeckani češnjak da pusti miris.

Ohladite i promiješajte sve sastojke te dodajte sitno nasjeckani naribani sir, krušne mrvice, jaja, peršin, sol i papar.

Ostavite smjesu da odstoji oko pola sata u hladnjaku.

Oblikujte polpete (nemojte raditi prevelike da vam se ne raspadnu kod pečenja) i pecite ih na malo ulja ili na maslacu.

Pečene polpete odložite na kuhinjski ubrus da se upije višak ulja.

Servirajte uz meso ili ribu po izboru, a odlične su i bez priloga.

Dobar tek!

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter