KUHAJTE S GLASOM ISTRE

RECEPT DANA: Gratin - ukusno i kremasto povrće iz pećnice, jednostavno i brzo za pripremu

| Autor: Glas Istre
(Pixabay)

(Pixabay)


"Gratin" dolazi iz francuske kuhinje, a znači određeni sastojak preliti mješavinom jaja, vrhnja, sira i maslaca i zapeći u pećnici - tako da se na ovaj način može prirediti što god poželite - povrće, krumpir, meso ili riba.

Priprema je izuzetno jednostavna i jednostavna, a sastojke možete prilagoditi onome što imate kod kuće, ili vam se više sviđa (može primjerice tikvice, masline, paprike, rajčice...) ili što je pristupačno vašem budžetu. Danas donosimo recept za gratin s povrćem.

Sastojci:

  • 1 svježa cvjetača
  • 1 svježa brokula
  • 500 ml vrhnja za kuhanje
  • 1 kiselo vrhnje
  • 1 jaje
  • 150 g parmezana
  • 50 g maslaca
  • 3 žlice krušnih mrvica
  • Sol
  • Papar

Priprema:

Cvjetaču i brokulu očistite i odvojite na male cvjetove. Stavite kuhati u kipuću i posoljenu vodu najviše 10 minuta.

U dubljoj posudi pomiješajte kiselo vrhnje, vrhnje za kuhanje i jaje i začinite smjesu.

Plitku posudu premažite maslacem i dno posude posipajte krušnim mrvicama koje će upiti višak tekućine.

U posudu posložite kuhano povrće, prelijte ga smjesom i posipajte parmezanom.

Pecite 30 minuta na 200 stupnjeva, sve dok se na vrhu ne stvori zlatna korica.

Poslužite ako prilog ili lagano glavno jelo.

Dobar tek!

Izvor

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter